Okej!

Varför lägger jag kraft på den här sajten? För att det är roligt – det är det första. Men det finns fler svar, som att jag vill lära mig grejer. Och att jag själv vill åtminstone förhålla mig till frågan som Fredrik Wass ställer. Vem äger mig som journalist? Vem äger mitt varumärke?

Om jag ska gissa något om medieframtiden så är det att de stora samlingspunkterna tappar i relevans. Kvaliteten som den enskilde journalisten kan visa upp blir helt avgörande, och kommer på sikt att bli mer avgörande än sammanhanget det sker i. Därför gör jag den krassa bedömningen att även jag personligen måste ta ett ansvar för min yrkesframtid, min fortbildning och, även om jag ogillar ordet, mitt ”varumärke”, om jag ska kunna fortsätta att ha så mycket roligt i journalistiken som jag har haft hittills.

Därav denna sajt. Och därav denna sajts nya utseende. Hoppas ni gillar det! Stort, stort tack till Olof Werngren, som har designat allt det ni ser här – utom bloggmotorn förstås, som är WordPress, precis som vanligt.

En del småsaker återstår, tekniska detaljer och estetiska justeringar. Mejla eller använd den numera vidöppna kommentarsfunktionen om du tycker något!

***

…och ja, allt innehåll fortsätter att vara gratis här. (Behöver det sägas? Ja, eftersom det är så uppenbart att det inte riktigt behöver sägas längre, vilket i sin tur betyder att ett slags värdeförskjutning har nått ganska långt. Det är intressant.)

0 svar på “Okej!

 1. Snyggt Andreas! Mycket stimuli för ett gossinne som mitt.

  En detalj bara, när jag laddade sidan första gången så låg din bild prec-i-i-i-i-s och nuddade texten. När jag sedan scrollade upp för att dubbelkolla så var det inte så när man skulle lämna kommentarer. Mysko!

 2. Nu har jag dubbelkollat och det är alltså så att bilden touchar texten. I övrigt en mycket vågad design, klart ställningstagande!

  I all välvilja så påminner det lite om en gammal gympaoverall jag hade under 1990-talets början.

 3. Ser mycket skojigare ut, vilket lyft! Förutom en massa överflödiga kommatecken i datumangivelserna (till exempel: ”Detta inlägg postades torsdag, 6 november, 2008”) hittar inte ens en dryg petimäter som jag något att anmärka på.

 4. Förändring är bra. Synpunkter:

  * Efter dina förhandstips förväntade jag mig dock ännu mer färg.

  * Och så gillar jag inte turkos, eller cyan som vi säger.

  * Det här är andra gången han Olof W gör en design som vid första anblicken ser barnslig ut men som liksom växer efterhand och till slut fattar man att killen nog är riktigt duktig.

  * Och så kommer långa rubriker att lägga sig över den fina lilla (?) teckningen av dig, åtminstone blir det så i IE og Firefox på Windows.

  * Sök og bloggroll är vertikalt alignat längst ner (!) på sidan vilket inte ser det minsta bra ut, särskilt inte på framsidan där man alltså måste skrolla hela vägen ner för att finna dem (också IE/Mozilla på Win).

  * Det fattas bra blogginlägg.

  * Haha.

 5. Ahhh, alldeles fantastiskt, en sån 1988-turkos-feeling! Man blir alldeles glad! Jag tänker instinktivt på enorma uppsprayade snedluggar (kanske inte just på dig i och för sig. Även i fantasins värld finns kanske begränsningar för vad som är möjligt) och mina enorma rosa glasögon i plast som jag hade då.

 6. Jag regnar på din parad nu Andreas men det är samma ”problem” när man tar sig till Intro, Hittills, Texter, Föreläsning och Överkurs.

  Texten touchar din byline på dessa ställen också. Är det medvetet? I sådana fall ska jag göra det jag gör bäst; hålla käft.

  Kan du förresten förklara eller utveckla varför du har tinat upp när det gäller kommentarer? Tidigare har du ju gett en mycket genomtänkt förklaring angående varför du inte har tillåtit detta men nu har du alltså ändrat position?

 7. En sak till, har du läst Gringos attack mot Johan Henrik Thomanders studenthem?

  Den påminner (för att använda en underdrift) ganska mycket om en före detta universitetsreporters artikel om samma ämne. Som jag uppfattar det har de snott rakt av men tagit bort finesserna och istället vräkt på med fördomar och antaganden.

 8. Texten ska nog toucha byline där, men Olof jobbar fortfarande med vissa justeringar. Jag håller fortfarande på att vänjer mig vid turkosa mördarsnigeln också, vi får se om jag till slut ber om att få den borttagen…

  Vad det gäller Gringo: Jo, jag antydde just samma sak i en kortrecension av det numret för ett tag sedan. Genom att klicka på ”Texter” här intill kan man läsa mitt ursprungliga reportage om Thomanders.

 9. Jag har inte hört tankarna kring de ”dolda kommentarerna” i den förra designen – varför var det så egentligen? Det här är MYCKET bättre. Det är ju en blogg. Texten ska nog inte toucha byline om den inte gör det på alla ställen, tänker jag.

 10. … och så blir det engelska citattecken i kommentarerna 66 99 istället för 99 99 som det ska vara. 😛

 11. De dolda kommentarerna var bara en effekt av att jag först inte hade kommentarer alls, och sedan släppte på dem, utan att det fanns formgivning för det riktigt. Men nu är det som sagt helt öppet. Det artar sig här, men allt är inte klart än. Jag ska se om jag inte ska göra en click poll om den turkosa mördarsnigeln, den verkar dela människorna…

 12. Jag blir glad av din sida! SNyggt jobbat Andreas. Pratade med din kollega härromdagen, Nicklas på konsument, bad han hälsa…

 13. Ingår det i det nya konceptet att sluta skriva nya inlägg? Det är i så fall en negativ aspekt.

 14. Hur gjorde du förresten för att gå Google att börja länka till dig igen? Fick du någon klarhet i det där?

 15. Jag gillart! Men jag gillar inte lika mycket att länkar öppnas i nya fönster, eftersom det inte är standard. Jag gillar standard.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *