Onsdagsgrejer

The Rolling Stones gör en deal med Dressmann. Så otroligt passande. Näst The Beatles och Oasis är väl Stones en fin kandidat till titeln ”världens mest överskattade band”. Och de är alltså sellouts på ungefär samma nivå som Kiss. Har de någon värdighet? Eller, nej, det har de ju inte, let me rephrase: Hade de någon värdighet?

***

Jag kan inte komma ihåg när jag senast fick så många läsarreaktioner som jag har fått de senaste två dygnen, detta då med anledning av den här texten. Det märkliga är samstämmigheten: Jag har fått hundra varianter på ”det var ett ord i rättan tid” och kanske tre-fyra invändningar. Ibland med intressanta resonemang om sambolag och äktenskapsbalk, ibland med funderingar om samarbete och upphovsrätt, ibland om arvets psykologi och girighet.

***

Detta att Handelshögskolan i Stockholm inte har stängt av en enda student för fusk de senaste två åren, alltmedan de fångade fuskarna blir radikalt fler hela tiden på alla andra lärosäten… Är det inte lite som fotbollen, som aldrig har några dopningsfall…?

0 svar på “Onsdagsgrejer

  1. Visst, Stones är ju en del av musikhistorien- men inte som en musikalisk obelisk, utan mer för att det varit rockstjärnor; men utan den musikaliska kunnandet. De var mest det som inte Beatles var; dess strikt dikotomiska motsats.
    En paralell; Trots att jag inte är någon Dylan-fan så har jag lite betänkligheter till hans tidigare samarbete med Victorias secret.
    För vems skull och till vilket pris?

  2. Stones hade ju haft enormt mycket högre status idag om de lagt av i tid, säg i slutet av 70-talet. Eller, naturligtvis, om Jagger eller Richards dött vid 30 under mystiska omständigheter. Det är klart att Zeppelin eller Metallica – eller t o m Kent – är större musiker och låtskrivare, men Stones har ändå i mångas ögon definierat roxkens glamour som inga andra.

  3. Trots Din överlägsna inställning till the Beatles förblir Du kvar på listan över bloggar jag följer. Jag hoppas att Din musikaliska självsäkerhet får ett avtryck någonstans. Lycka till. Jag fortsätter som sagt att läsa Dig. Just nu mitt i boken Google.

    40-talist så klart

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *