På kvadratmetern när

I går hade jag en mysig kväll i Kungsbacka, med hängivet nyfikna bokläsare. Jag inledde med att be dem hurra för mamma, som fyllde år. Hon skrattade generat.

Före läsningen åt jag middag med mamma och pappa och min syster, på en restaurang som heter Ester. Eller möjligen Esters. Maten var lysande.

Men inte förrän vi lämnade slog det mig:

Det var ju där! Det var ju exakt där!

Där låg café Pingvinen. Där, vid det näst sista fönstret ner mot hörnet, vid exakt det fönster där vi åt i går, satt Jenny och jag och drack te. Svart vinbärs, i påse, det var det enda te jag hade lärt mig att tycka om då. Jag hade just fyllt sjutton och liksom motvilligt gått med på att jag var kär i Jenny. Våra kompisar fattade mycket tidigare. Och så satt vi där på Pingvinen, tisdagen den 3 november 1992, jag skulle säga att klockan var fyra på eftermiddagen kanske, och sa att nu är det vi.

Min första stora kärlek. Än i dag en av mina bästa och viktigaste vänner.

0 svar på “På kvadratmetern när

  1. Tack för en informativ och rolig kväll.
    Lycka till med din bok. (böcker)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *