Pappa efter farfar

Det var en speciell kväll i går kväll. Mamma och min syster Anna och jag var inbjudna att närvara när Kungsbacka kommunfullmäktige avtäckte porträttet av sin tidigare ordförande, nämligen pappa.

Vi hälsade på många vänliga, och jag fick framföra familjens tack, med ett kort litet anförande på sådär tre och en halv minut. Man kan se det här vid 4:02 och framåt. Jag uppmanar ledamöterna att hedra pappas minne på ett sätt till, utöver porträttet, nämligen genom att ställa upp till omval 2026. Det är ju därför vår representativa demokrati fungerar: för att människor säger ”jag kan ta det, jag ställer upp, jag kliver fram”. Så ställ upp igen 2026 – det hade pappa gillat.

***

Bland bilderna här ser ni pappas porträtt i den långa raden, först övertäckt av kommunflaggan – men även ett annat ordförandeporträtt, från Falköpings kommunfullmäktige, där min farfar Walter var ordförande i nästan trettio år i sträck. Det kändes fint att leta fram den bilden också i dag.