Party

Vi har releaseparty för boken på Musik- och teatermuseet i Stockholm på fredag kväll. Förlaget arbetar enormt hårt och hängivet och jag blir generad över vilka ansträngningar denna trio – Weyler förlag är inte större än så! – gör för att allt kring boken ska bli bra.

Ibland får jag frågan om jag inte skulle vara intresserad av att ges ut på något av de största förlagen. Och… jovisst. När Svante Weyler och Cilla Sjöblom och Maria Såthe någon gång i framtiden inte vill ge ut något jag vill skriva, så visst. Absolut. Men det tar vi då. Tills vidare känns valet självklart. Att en av landets mest erfarna och skickliga förläggare är på ständigt sms-avstånd, och har varit inne och detaljstuderat varenda sida i boken, är ett oslagbart argument för var och en som överväger att skicka manus till förlag. Börja med Albert Bonniers om ni inte kan motstå prestigen. Annars börja med Weyler.

***

I eftermiddag medverkar Johanna och jag i Studio 1 i Sveriges Radio P1, ungefär halv fem. Vi kommer nog att tala en del om bokens skildringar av frikyrkan och Livets ord. Den enormt positiva och fina recensionen i den kristna tidningen Dagen gjorde mig glad och misstänksam på samma gång. Kanske har vi varit lite för flata i vår beskrivning, i vår vilja att hyfsa debatten och tala något mer återhållsamt om detta. Den reflektionen har också minst två begåvade läsare redan gjort.

0 svar på “Party

  1. Stort grattis till att ha skrivit _ännu_ en bok! Jag är sjukt imponerad av din arbetsdisciplin.

  2. Tack! 🙂 Det är lätt när det är roligt vet du… Men nu är jag nästan säker på att jag inte ska skriva någon mer bok på rätt många år. Jag är trött i huvudet och har just fått mitt tredje barn…

  3. Som frikyrklig bloggföljare borde jag väl säga något här, men jag liksom ids inte. Eller ja. Jo. Jag kan säga att det inte är konstigt om du lider av den ovanliga åkomman frikyrkoförståelse (stackars grabb) för du är nog Sveriges enda frikyrkligt lagda person som inte tror på Gud. Ta det inte för hårt. Jordelivet är kort. Lev och var glad. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *