Pressen!

Alltså… pressen från pressen! Expressens löp i dag:

Först alltså ”14 sätt för att slippa Alzheimers”. Och sedan ”Välj rätt livskamrat”.

Det här är svårt på så många nivåer. Det är inte lite vi ska klara av just i dag, tycks det! Och… om man nu lyckas med det andra, men inte det första – hur minns man då vad man beslutade…?

(En liten tröst: Livskamrat-grejen handlar om hundar.)

0 svar på “Pressen!

 1. Störtskönt! Visar på toppen (botten?) av detta förväntningssamhälle; att göra något för att kanske så… ? Om vi nu ens kan förvänta oss att bli gamla nog att få Alzheimers så kanske vi ändå inte minns att vi gjorde något för att undvika att få det.

 2. Andreas: Du menar att hundar är billigare i drift än hustrur??! :>

  Apropå löpsedlar och drev så anmäler jag som min uppfattning (innan kungen har gett sin intervju) att de någorlunda underbyggda rykten som susar kirng honom är flugskit jämfört med oegentligheterna kring Sepp Blatter och FIFA. Och om tidningarna tror att de är i färd med att avsätta kungen (hej Lena Mellin, Lotta Gröning och Oisin Cantwell!) så har de helt enkelt åkt Ålandsbåten för många gånger på sistone.

 3. Möjligt – just nu finns dock ingen motkandidat alls – men Blatter har också enormt mycket större reell makt (och budget?) än kungen. Och hans agerande visar att han faktiskt inte anser att han behöver göra någonting för att upprätthålla en etisk grundnivå inom FIFA. Både igår och idag deklarerade han att, typ, vi noterade att den här qatariern faktiskt tycks ha mutat ett antal andra personer och deras kompisar för att bli vald, men eftersom Vi är den som styr FIFA så har Vi ingen plikt mot någon, inte ens mot medlemsförbunden, att utreda sådana misstankar eller gå till polisen med dem, för det bestämmer Vi. Punkt.

  Oupplyst envälde eller ett fotbollens påvedöme?

  Dessutom skriver kvällstidningarna (och morgontidningarna hänger på) som om det vore ett alternativ att kungen skulle abdikera och ”lämna över till Vicklan”. Trams. Om problemet är att monarkin inte är transparent så är det ingen lösning att hipp som happ byta till en yngre monark, och inget land byter heller statschef bara på sifoundersökningar och tillfälliga mediadrev.

  Shit, väntar de sig att Victoria skulle initiera en ”sanningskommission” om sin egen pappas uteliv om hon plötsligt sattes på tronen?

 4. En kommentar av mig till Wolodarskis ledare idag (”tredubblade insatser”) som DN säkert kkmer att lyfta ut snabbt, så jag kastar in den här också:

  Stockholms största tidning tävlar med Londons största – The Sun – i sladdriga och illa underbyggda insinuationer, cirkelbevis och hejaklacksvrål både på ledar- och nyhetsplats. Tyvärr har DN inga nakenbilder på sidan tre än – men det kanske kommer?

  Jäpp, vem som helst kan se att den mekanik det här drevet körs med är lånad från veckotidningar och skvallerpress: kan man inte få belägg för det man påstår, och för de slutsatser man drar, så fixar man till sina egna stories. Expressen höll uppe ett liknande drev mot Carl Bildt under flera veckor våren 2007 med lika minimalt faktaunderlag och lika tydlig överlappning mellan ledarsida, nyhetssidor och krönikor. Jag undrar fortfarande vem det var de siktade på att lobba fram till utrikesministerposten om de hade lyckats fälla Bildt den gången. En tidning som Expressen som just har varit med och drivit igenom en valseger sätter inte igång ett sådant politiserat drev utan att ha en ministerkandidat i bakfickan.

 5. Stockholms största morgontidning, givetvis. Men det intressanta och oroande är ju att DN (liksom kvällstidningarna) i den här ’affären’ kör med samma låga ribba som The Sun eller Se&Hör. Utsuddade gränser mellan nyhetsstoff, kommenterande och ledarsidor, fritt spånande om vad olika figurer kan tänkas ha för val formulerade som om det var insidertips, och insinuationer i stället för belägg.

 6. Fast där måste jag säga emot: Det funkar inte så på tidningar, jag lovar. Tidningar lobbar inte syndikerat mellan redaktionerna för en viss kandidat hit eller dit. Sedan kan man alltid diskutera mängd och rimlighet…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *