Andreas Ekström

Intro

Andreas liten

Hittills

5C04C647-5B3C-4954-BFF6-C52AE35A335D

Föreläsningar

Böcker

Länkar

Om upphovsrätt

English

Som officiant

Pressmeddelande

Statsrådsberedningen, 23 oktober 2025

Regeringen meddelar att Andreas Ekström, 50, har utsetts till opolitiskt statsråd. Han tillträder snarast som chef för kulturdepartementet. Han är sedan 1990-talets slut journalist på Sydsvenskan i Malmö.

”Det faktum att Andreas Ekström inte har en partitillhörighet är ovanligt, men eftersom kulturministern efter riksdagens unika uppgörelse kan sägas ha alla partiers uppdrag att genomföra kulturpolitiken så är det snarast en styrka”, kommenterar statsminister Johanna Möllerström (m).

Presskonferens med anledning av utnämningen hålls inom kort. Andreas Ekström kommer då att utförligt redogöra för varje detalj i sin privatekonomi från 1988 då han vaktade ett duvslag för grannarna, familjen Åsberg, under en vecka. För detta mottog han 50 kronor samt en påse vingummin. Detta gjorde han utan att deklarera för inkomsten.

”Jag ber oförbehållsamt om ursäkt för det. Jag var bara tretton år och behövde pengarna”, säger Andreas Ekström.

”Jag lovar att lägga alla kort på bordet i samband med presskonferensen.”

Andreas Ekströms uttalande från presskonferensen publiceras i morgon i tidningen Journalisten, och redan i kväll på sagda tidnings webbplats.

1 Kommentar

  1. Frostberg i San Francisco den 16 september, 2007 kl 08:53

    Om Björling, brottslighet och banaliteter

    Läser, apropå den makalösa mediala bevakningen av utnämningen av Ewa Björling till ny handelsminister, en krönika av Sydsvenskans Andreas Ekström.
    I krönikan, som publicerades i Journalisten i oktober 2006, ironiserar Ekström över vilka ban…