Printoptimering

Mitt internetreportage var verkligen papperstidningsoptimerat. Haha. Men själva texterna finns på webben i alla fall, dock tyvärr utan Jenny Rydqvists pärlplattor. Sant. Hon gjorde en massa såna, som illustrationer. Det är rätt kul att jobba med geniala overachievers faktiskt.

2 svar på “Printoptimering

  1. Sydsvenskans webbetta ser numera ofta närmast kaotisk ut; det är som om någon staplat alla inkomna nyheter i en hög, skakat om och sedan hällt ut dem på sidan utan någon blick för nyhetsvärde, relevans eller ämne. Att ett par framgrävda byxor ”inte tvättats på 3000 år” ( i Kina), att ett amerikanskt fotbollslag borta i staterna gått vidare i sin liga eller cup, att några mindre hajar kan vara på väg in i Kattegatt, att ”blondiner har inte roligare än andra” eller att delar av slaktade cyklar kanske säljs på Blocket (surprise!) hör inte hemma på förstasidan ens på webben, en del av det här är knappt ens nyheter, men i Sydan hamnar det numera i en enda gröt och med obefintlig layout. Plus en massa tung shockwavereklam som drar ner sidan och i värsta fall fryser webbläsaren. Det ser rätt taffligt ut faktiskt. Visst, många andra större svenska tidningar ser likadana ut idag, men det är ingen ursäkt.

  2. Smaksak, jag gillar den, eftersom den har en lite annorlunda prägel gentemot andra svenska tidningar. Men allt behöver alltid uppdateras…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *