Profilering

Sökexperten Nikke Lindqvist har ibland påpekat att vår ”Google Profile” kommer att bli extremt viktig – eftersom Google kommer att ranka sina egna profilsidor väldigt högt.

Det kan man ju lugnt säga att de gör.

I förra veckan kom jag slutligen loss och gjorde i ordning min Google-profil, som ni nu kan se här.

Min Google-profil har alltså funnits i typ en vecka, och kanske länkats in till summa tre gånger i världshistorien. Inlänkar är och förblir ett av de absolut viktigaste sätten för Google att mäta en sidas relevans.

Ändå rankar Google redan min profil på tredje resultatsidan, alltså topp trettio av många många tusen alternativ. (Och är jag inloggad? Ja, då räknas min profilsida nu högre än min egen sajt, som i minst fem års tid varit säker etta vid googling på mitt namn. Profilen har tagit över den platsen nu.)

Att Google skulle göra en ”opartisk” bedömning av sidors relevans och inte favorisera sina egna tjänster har sällan slagit mig som lika parodiskt osant.

0 svar på “Profilering

  1. Fin profil! Men ”University College of Malmö”, det förstår jag verkligen inte vad det är. 😉

  2. Nä, Universal College skall det väl va?
    Eller College in the Universe of Malmö.

    Kanske University/College of Malmö? det är nog det bästa alternativet. Jag mailar Google och ber han rätta till.

  3. Jag fattar 0 men fattar att det är nåt jag borde fatta. Just nu försöker jag också fatta hur man laddar ner saker från såna där fyrkantiga koder på papper via smartphonen. Intervjuade Björn Waller på Elib igår som säger att det ska gå att få ner en hel bok.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *