Andreas Ekström

Intro

Andreas liten

Hittills

5C04C647-5B3C-4954-BFF6-C52AE35A335D

Föreläsningar

Böcker

Länkar

Om upphovsrätt

English

Som officiant

Publicerat

Det är futtigheten i Johan af Donners gärning som slår mig när jag recenserar Bernt Hermeles bok om honom i dagens tidning – en läsvärd bok som jag har en del invändningar emot.

För en tid sedan träffade jag också författaren Susan Maushart, som fått genomslag världen över med sin bok ”Nedkopplad”, om hennes familjs halvårslånga försök att leva utan internet och en hel del annan teknik. Boken är lite jobbig att läsa. Dels är språket våldsamt krängande och överlastat av humor, dels är budskapet besvärande på pricken för många av oss…

I helgen trycktes en intervju med P3-profilen Tara Moshizi som jag hade roligt när jag gjorde.

I övrigt vill jag varmt rekommendera min kollega Patrik Svenssons fantastiska krönika om socialdemokraterna, som på många vis är en bättre och känslosammare analys än något jag har läst i ämnet någon annanstans.

***

Genomslaget för tisdagens krönika om Ajour-projektet blev på sitt sätt deprimerande stort. Att medier ska bry sig så förbannat mycket om medier…

Men om man nu vill problematisera ytterligare så kan man läsa Jan Gradvall i Expressen i dag, som påpekar något som jag fick avstå av utrymmesskäl: Sajter som Ajour bidrar tills vidare till amatöriseringen av journalistyrket. Pengarna måste alltså komma någon annanstans ifrån för varje person som sysslar med journalistik på det viset. Detta utvecklas med stor detaljrikedom och sakkunskap också av Fredrik Strömberg, men den länken förbjuder jag er att följa om ni inte är maniskt branschintresserade.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.