Rätt sprit för rätt match

I det Kirsebom-Ekströmska residenset bjuds det alltid på mat och dryck från det land Sverige möter när det är fotbollsmästerskap. Traditionen är tioårig, och en större maffig ukrainsk gryta puttrar i detta nu på spisen. Innehåller bland annat kött, kött, korv, kött och saltgurka. Samt en del kött.

Till detta behövs ju dryck. Jag frågade i går min far, som har ett välfyllt barskåp, om han möjligen mot all förmodan hade nån ukrainsk sprit hemma.

”Absolut”, sa han och tog fram en flaska vodka. ”Du kan ju få tillbaka den här.”

Den officiella Eurovision-vodkan! Som jag köpte för mina sista ukrainska slantar på flygplatsen när jag bevakade ESC i Kiev 2005, och gav föräldrarna vid hemkomst. Den var ännu oöppnad, enär det inte dricks mycket vodka på Björkvägen 2. I kväll knäcker vi sigillet, sju år senare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *