Saltgurka

Skriver detta på kvällen, på X2000 mot Stockholm, dit jag förhoppningsvis ska ha anlänt då detta meddelande automatpubliceras klockan 02.00 som vanligt.

Varför gör jag sådär? Gammal vana. För att jag länge ville blogga en text varannan dag, och låg före i publiceringsschemat. Jag publicerade här på jämna datum och på pappabloggen på ojämna. Jag visste inte riktigt hur jag kunde blogga, mina chefer hade ännu inte bestämt hur jag fick blogga, och vi behövde känna oss för.

Det har hänt mycket på bara några år. Det känns svårt att skriva till morgondagens tidning om det inte är mot slutet av dagen. Onsdag morgon skrev jag till exempel denna lilla saltgurka och slängde den i riktning mot Anne ”gillar ni inte mina principer så har jag nya” Ramberg. Den var i papperstidningen nästa dag, vilket är snabbt nog, men… realtidslängtan är stark.

Det var en fantastisk torsdag i Skåne, sommarvarmt in i kvällen, jag badade i havet nära Turning Torso, vilket ni såg på det lilla klippet i föregående inlägg. Gillar inte att ta kvällståget bort, kvällståg ska man ta hem, men jag hann äta middag med mina tre damer och den lille sparkande grabben som ännu bara är halvvägs.

Fredagen blir intensiv. Jag ska göra en större feature för tidningen och till kvällen gå på Carolas krogshowpremiär av, som det heter, lätt insedda skäl. Det börjar luta åt utgivning i april. Slutligt beslut fattas inom mycket kort.

Och just det, en lustig sak hände mig på väg till jobbet

0 svar på “Saltgurka

  1. Grattis till att bli nominerad i det sällskapet! De namn jag känner till (som icke-skåning) är nog prominenta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *