Samtal schmamtal

Noterar att rikets roligaste litteraturbloggare, Jonas Thente, nu stänger butiken för bloggkommentarer. Jag läste aldrig kommentarerna på hans blogg – det är vad ett flitigt RSS-läsande bidrar till, bloggsamtalets död – men jag kan på hans inlägg förstå precis exakt varför.

Nå. Tycker ni om böcker? Läs Jonas Thente.

0 svar på “Samtal schmamtal

  1. jag har läst en del av kommentarerna och kan på den grunden säga att jag förstår att han stänger av. thente skriver ”smalt” i sveriges ”bredaste” morgontidning och responsen blir rätt mycket trollande.

  2. måste flika in att det finns sorgligare saker att oroa sig över.

    kanske är jag medskyldig. en gång, när jag startat upp min egen blogg, skrev jag ett skogstokigt inlägg på just thentes blogg för att testa reaktionen ifrån andra läsare. de dök upp i drivor.

    fast överhuvudtaget är det rätt fattigt med kommentar-funktionen. det är ytterst sällan som det uppstår något konstruktivt ur kommenterandet. det finns en möjlighet att lägga in något på en artikel: som läsare slänger man iväg ett par rader och sen är det inget mer med det. man väntar sig knappast något gensvar.

    på sydsvenskan har ni systemet med glad/arg/etc. är det kämpigt att veta när den funktionen ska vara igång eller inte? (så att man t ex som läsare inte ska kunna gå in och tycka att det är en ”glad” nyhet att en familj från årjäng har dött i jultrafiken.)

  3. De där fyra färgerna… jag får säga ”no comments”. Det brukar man säga när man inte gillar något men inte vill offentligen på egen blogg kommentera det företag där man är anställd! 🙂

  4. new low med att er webperson har lämnat det öppet att ”fyrfärgs-recensera” bobby farells död (och spekulera i dödsorsaken) medan per oscarssons död uppenbarligen inte tål samma behandling.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *