Schvung och metod

För något år sedan gick jag en matlagningskurs för Peter J Skogström, tidigare i kocklandslaget och tidigare på legendariska Petri Pumpa i Lund.

Det var en fantastisk kväll, och jag och Johannes (vi hade båda fått det här i julklapp av våra konspirerande fruar) lärde oss en hel del kul grejer som vi inte kunde innan.

Men vad har stannat kvar hos mig allra mest sedan de där fem timmarna på Stolpaberga?

Peter J Skogströms sätt att – städa.

Han och hans sambo röjde undan i det där stora köket samtidigt som vi stod och garnerade vår multe och vår palsternackstarte, med liksom stora, avslappnade och extremt kostnadseffektiva rörelser. Jag kom på mig själv med att sluta garnera och bara titta på hur de gjorde. Långa, lugna steg. Så mycket arbete som möjligt på en yta i taget. Svårt att förklara, men så är det: Peter J Skogströms sätt att laga mat har nog tyvärr inte kunnat influera mig så mycket när jag står och gör köttfärssås en tisdag. Men när jag städar upp, då är han där i själ och ande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *