Senaste spalten…

…i tidningen Journalisten handlar om ETC:s mycket välkomna satsning på att göra en daglig nyhetstidning. Och om varför jag har så himla svårt att tro att det kan funka.

0 svar på “Senaste spalten…

  1. jag beundrar ehrenberg (hans bok ”socialismen, min vän” betydde mycket för mig när den kom ut) men har alltid haft fruktansvärt svårt att läsa hans tidskrifter – mycket på grund av de anledningar som du (mycket klokt!) listar i artikeln.

    parallell: jag är vän av åsiktsmångfald och nappade nyligen när jag fick erbjudande om en snudd på gratis prenumeration av ”fria tidningen” (ångrade mig dock snudd på ögonblickligen pga att ett av argumenten till varför man skulle bli prenumerant var för att tidningen skulle beviljas presstöd – vilket jag tyckte lät korkat på flera olika plan). hursomhelst började tidningen trilla in och jag blev matt över hur inkonsekvent det var. sidan 1 ropade om hur samhället drogs isär medan sidan 2 applåderade privata initiativ i förskola (i och för sig genusgodkänt). sidan 3 ville ha västlig militär intervention i syrien medan sidan 4 inte ville ha västlig militär intervention i irak/afghanistan/pakistan.

    jag fortsätter att läsa min meningsmotståndare med kritiska ögon hellre än att behöva stå ut med mina meningsfränder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *