Ser att branschkollegan…

…Carina Bergfeldt på SVT ska göra ett nytt program. Det blir förstås alldeles utmärkt – det är vad professionella journalister i televisionen gör, och det är inget som helst konstigt med det.

Tyvärr råkade jag titta in på Twitter för att leta efter en specifik sak, och upptäckte då ett antal vidriga trollposter som på olika sätt försöker påstå att detta med det nya programmet är ett politiskt beslut på SVT, och att Bergfeldt har en massa åsikter som hon mig veterligen inte har gett uttryck för i SVT.

Man kan kalla det fascinerande, för det är det väl, men framför allt är det otäckt. Ni som inte är journalister anar inte hur illa det är nu – högersvansen på nätet blir värre för varje dag. Inte bättre. Möjligen har vi vant oss en smula. Jag har kolleger med skyddad identitet och personskydd, och alla vi som arbetar med detta vet i vilken ideologi hatarna och hotarna huvudsakligen hör hemma.

Kan det få ett stopp? Jag är osäker på det. Men om vi inte orkar säga emot, vad händer då?

En liten hälsning till mobben: Det enda som har hänt är att en omvittnat kompetent journalist skiftar uppdrag hos sin arbetsgivare. Det är inte en del av nån jävla konspiration, era pyttesmå töntar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *