Service

I dag lämnar jag in min dator, en femtontums MacBook Pro, på service på jobbet. Tangentbordet har dött – det är kanske bara en glappkontakt – och ett par ”rader” lodrätt på skärmen är skadade och visar bara ett svagt blålila ljus. Vidare funkar inte locklåset riktigt, och DVD-spelaren har en tendens att spotta ut skivor snarare än spela dem.

Maskinen är inte ens två år.

Jag har den visserligen med mig överallt, men jag har inte vanskött den. Den ligger i ett extra skyddsfodral i min väska. Jag tycker bara att den borde tåla mer, jag vet inte, det är kanske en orealistisk förväntan som jag har. (Å andra sidan har Apple så sjukt stora vinstmarginaler på vissa grejer att vi har rätt att ställa krav.)

Hur som helst. Det lär ta en vecka innan jag har den tillbaka, förhoppningsvis i skick som ny. Under tiden måste jag klara mig med barnens burk, en silvrig Mac-tolvtummare, som jag också hade med mig till Kamerun. Den är underbart lätt och liten, men allt annat än driftsäker. Och hur mycket vi än snackar moln så är det aldrig mindre än en arbetsdags fixande med att ställa in en maskin så att allt är som man vill ha det.

Förmodligen är det här tillfället då jag en gång för alla borde sluta gnälla över Delicious bokmärkessystem och flytta över mina bokmärken online. Tvinga mig att vänja mig.

Hur gör ni med bokmärken? Webbläsarberoende fortfarande, eller sparade online? Finns det något som är bättre än Delicious som ni kan rekommendera?

0 svar på “Service

 1. Jag använder Xmarks för att hålla mina bokmärken i synk mellan olika datorer. Xmarks är en plugin till webbläsaren. Medan man använder bokmärken precis som vanligt ligger den i bakgrunden och ser till att spara undan alla ändringar man gör. Jag måste använda olika webbläsare i jobbet och det är en fröjd att ha samma bokmärken i alla olika webbläsare och i olika datorer.

 2. Här har vi en tydlig trend bland er, några av mina mest trogna kommentatorer! Tackar! Jag ska absolut kolla in. Nu sitter jag och jobbar med reservdator och saknar… typ allt. Men tangentbordet funkar, vilket är en enorm fördel gentemot min vanliga.

 3. Jag är datanörd och kan, som expert, säga att tangentbord och skärm faktiskt ÄR rätt viktiga saker i en dator.

 4. Sjukt att vi är så enormt lojala att våra datorer kan gå sönder efter kort tid och med normalt användande, och ändå är det Apple Store vi kommer att hamna utanför med uteliggarlook om några dagar. (Jag är lika beroende och lojal.)

 5. Alla bärbara datorer är byggda i samma fabrik i Kina och designas noggrant för att paja helt efter 18 månader. Därför köper jag alltid treårsgarantin, även om den är ockerdyr.
  Men nu är min två år gamla Air (fick ny skärm i höstas) så genomkass att jag funderar på vad som helst som ersättning. Frågan är vad?

 6. Snart kommer man att kunna köpa en dator byggd av Google, med Chrome OS och med Google som höghastighets-ISP. Jäpp. På gång i USA och går Google Broadband bra där så kommer det säkert till Europa också.

 7. Jag tycks vara den enda som använder Delicious här… Tycker det funkar bra, även om gränssnittet är rörigt. Använder för att spara bra sidor, långsiktigt. Varje dag något nytt.

  Men sen använder jag också xmarks för de vanligaste bokmärkena, de 10-15 som man inte klarar sig utan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *