Snyftis

Nån företrädare för The Pirate Bay gnäller över – jo, det är sant! – irriterande kopior av… eh… The Pirate Bay.

Idiotin vet inga gränser. Läs mer här.

0 svar på “Snyftis

 1. Det är väl skillnad på en kopia som är skadlig och en kopia som är gratis… det handlar ju inte om ”irriterande”. Det är The Register, en brittisk tabloid, som anser att det handlar om upphovsrättsproblematik. Orginalbloggposten på pb är ju mycket mer förklarande… men man måste ju alltid hitta fel vinkel som journalist, känner du igen dig själv där kanske?

 2. Vad bloggposten på TPB säger är väl bara att det finns skojarsajter som försöker se ut som TPB och sprider skadlig kod, vilka man gör klokt i att undvika.
  (För ett exempel på en sådan skojarsajt, testa att byta toppdomän till .ee)

  Jag vet att du inte gillar TPB:s verksamhet, men att det skulle vara ”idioti” att varna för skadlig kod tror jag inte att du seriöst kan mena.

 3. Det är ju jättebra att man varnar för skadlig kod; det är bara en svåremotståndlig och storslagen ironi att TPB varnar för kopior.

  (Sedan kan man alltid fundera på om syftet med denna varning är enbart altruistiskt. Är det till hundra procent målet att varna stackars användare, eller finns det också ett inslag av att slå vakt om den egna sajtens ”goda” namn? Egenintresset har alltid varit själva kärnan i TPB:s verksamhet.)

 4. Varken Pirate Bay eller resten av piratrörelsen har väl kämpat mot trademark eller andra delar av den ideella upphovsrätten – i vissa fall har man tom önskat stärka den.

  Det är den kommersiella upphovsrätten som den ser ut nu som är (med rätta) ifrågasatt.

 5. Nej, det kan man inte säga riktigt – upphovsmän har sagt ”jag önskar slippa förekomma i ert sammanhang”, vilket då formellt är ett åberopande av den ideella, inte den kommersiella, rätten.

  TPB har givetvis struntat lika mycket i det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *