Andreas Ekström

Intro

Andreas liten

Hittills

5C04C647-5B3C-4954-BFF6-C52AE35A335D

Föreläsningar

Böcker

Länkar

Om upphovsrätt

English

Som officiant

SvD

När jag läser Kaj Schuelers helgkrönika om Olof Lagercrantz och livet på svenska kulturredaktioner i Svenska Dagbladet slår det mig: Han är ju inte kulturchef där, utan tillförordnad kulturchef.

Varför i hela friden då? Ja, han kanske inte själv vill ta jobbet långsiktigt, men jag kan ju inte se att sidorna skulle vara på något sätt sämre eller att han på något sätt skulle vara okvalificerad – tvärt om. Jag gillar hans stil, jag gillar hans passionerade litteraturintresse, jag gillar till och med att han har börjat följa mitt exempel och komma till Nobelbiblioteket den första arbetsdagen på det nya året för att vara med då den femtioåriga prissekretessen bryts. (Pasternak-året fick jag dessutom storstryk: Han hade klokt nog förberett genom att läsa Tage Erlanders dagbok, och fick med den politiska dimensionen på ett sätt som jag inte var i närheten av…)

***

Och när vi ändå pratar om Svenska Dagbladet: ärkekonservative Roland Poirer-Martinsson är svår att förbigå, om inte annat för att han företräder en lite ovanligare linje i svensk politisk offentlighet, och gör det utan att fördenskull framstå som ett freak… Läs till exempel hans fundering om varför utbildning tydligen inte en avgörande kvalifikation för en socialdemokratisk partiledare.

3 Kommentarer

  1. Tjuren Juholt « SMYG den 15 mars, 2011 kl 01:54

    […] kommentarerna till en krönika av Roland Poirier Martinsson i Svenska Dagbladet (för övrigt efter ett tips av Andreas Ekström) är rätt välfunnen: Utnämningen av Juholt liknar ”Tjuren Färdinand” på julafton. En […]  2. Gunilla den 17 mars, 2011 kl 05:51

    Tf nu borta ur Kaj Schuelers titel! Men det visste du nog redan.  3. Andreas Ekström den 17 mars, 2011 kl 08:35

    Jadå, men jag visste inget om att det var på gång när jag skrev det här inlägget!Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.