0 svar på “Sydsvenskan ftw

  1. Men både Per T. och Claes Fürstenberg är veteraner på tidningen – hur det är med den tredje vet jag inte, men skulle tänka mig att han inte är någon ung och ny reporter heller. Och ingen av texterna är nyhetsjournalistik i vanlig mening, eller gräv. Det är väl just uttunningen av nyhetsvbevakningen som framstår som tidningarnas svaga sida idag – och det urlakade förtroende som kommer av att texterna ofta inte verkar checkade mot verkligheten.

    Och för att ta upp en artikel i dagens Syda: den här om danska studenter: http://www.sydsvenskan.se/danmark/politikerna-vill-banta-generost-studiestod/ är ju intressant, men vi är nog rätt många som undrar, hur har ett sådant system kunnat överleva de långvariga, aggressiva besparingstider (”kartoffelkuren”) som Danmark genomgick på 80-90-talen?

    Är det så här generöst för alla – jo, i princip verkar det ju vara det? – och hur kommer det sig att det förblivit oantastligt? I till exempel Sverige och England har ju utvecklingen, och hela debatten kring studiefinansiering, varit en helt annan. Det hade man velat läsa litet mer om i artikeln.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *