Tisdag

Häromdagen tipsade jag kollegerna på Lundaredaktionen: Av de fem kandidater som finns kvar i rektorsvalet satsar jag en försiktig peng på Torbjörn von Schantz, som var mycket nära att bli rektor vid högskolan i Kalmar för några år sedan.

Det är bara att konstatera att de år som har gått sedan jag var universitetsreporter har tagit ut i sin rätt – von Schantz kom solklart sist i valet bland de fem, med två av nittio röster…

***

Exakt!

***

Så klart!

***

…och slutligen, i en tid när misstänkt många människor på en och samma gång har blivit experter på signalspaning kan det vara intressant att höra en liten dissonans i klagokören. Läs David Eberhard, både i den där debattartikeln och i hans ögonöppnare ”I trygghetsnarkomanernas land”.

0 svar på “Tisdag

  1. Ja, i jämförelse med Eberhard är det verkligen inte svårt att känna sig som en expert på signalspaning. Han har svalt samtliga av överhetens beten. Det gäller även hans undermåliga ”I trygghetsnarkomanernas land”. Regeringen Reinfeldts nyttiga lilla idiot.

  2. Debattartikeln kan jag inte uttala mig om – eftersom jag verkligen är så väldigt långt ifrån expert på att bedöma statens underrättelsebehov… Men boken tycker jag är bra! Han tar det absolut för långt många gånger, och han applicerar sin teori på områden där den inte är relevant – men huvuddragen, ”diagnosen”, tror jag i stort är väldigt nära sanningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *