Underbar och chanslös

IMG_2586

Här, i en källare längsmed gångstråket som för en nyanländ besökare i Lund från Centralen till Universitetet, finns en underbar liten servering. För en löjligt billig peng får man piroger och kroketter med polsk touch. Allt smakar underbart, damen som driver stället är strålande glad. Jag klev in härom dagen och tog en okynneskrokett. Det var ingen kö. Vandrade sedan förbi Burger King och såg massorna trängas och svettas där inne. Borde ha gått in med en megafon och berättat vad som fanns inte ens hundra meter bort.

Så varför heter detta inlägg ”underbar och chanslös”? Just därför: den ätande mänskligheten förstår inte sitt eget bästa. Jag är livrädd för att den här källaren snart befolkas av ingen alls.

0 svar på “Underbar och chanslös

  1. Tack för kommentaren! Jag har hört att du beskriver mitt café från en trevlig kvinna som har blivit min kund idag, hoppas 🙂
    Jag tror att jag har några chans att skaffa en del av den ätande mänskligheten som förstår vad betyder hemlagad mat, med hjärtan! 🙂
    Välkommen ner, till min källare!

  2. Jag gick förbi häromdan och blev nyfiken. Har lagt ut den här länken på FB, och tänkte testa pirogerna i dagarna. Hoppas att det även finns underbara polska soppor. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *