Uppvärmning för torsdag

Liberalen i mig har tagit mycket stryk genom hela Hemliga pappan-projektet. Ju mer jag har pratat jämställdhet och föräldraskap med människor jag har träffat på uppläsningar och vid debattillfällen, desto mer lutar jag åt att socialdemokraternas förslag om att Sverige ska ta efter den isländska modellen med en tredelad föräldraförsäkring är helt rätt.

Alla som inte delar på arbetet med hem och familj har goda individuella skäl. För mig har det ofta räckt; jag tycker inte att man ska omyndigförklara människor bara. Så enkelt. Men mönstret i stort säger att mer politik behövs under en tid – för att vi i framtiden ska kunna släppa hela föräldraförsäkringen helt fri. Rakaste vägen till målet? Denna gång en omväg.

***

Förresten, om ni vill prata om sånt här så kom till stadsbiblioteket på Föreningsgatan i Kristianstad på torsdag klockan 18, där jag gör en Hemliga pappan-läsning. Det började som just ”uppläsning” eller ”författarbesök”, men numera brukar det oftast förvandlas till gemensamt prat om barn, vuxna, föräldrar – och, allt oftare, om jämställdhet i föräldraskapet. Välkomna!

0 svar på “Uppvärmning för torsdag

  1. Har sagt det förut och säger det igen, den isländska modellen är att föredra – åtminstone tills vi har en mer förstående arbetsmarknad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *