Andreas Ekström

Intro

Andreas liten

Hittills

5C04C647-5B3C-4954-BFF6-C52AE35A335D

Föreläsningar

Böcker

Länkar

Om upphovsrätt

English

Som officiant

Uppvärmning för torsdag

Liberalen i mig har tagit mycket stryk genom hela Hemliga pappan-projektet. Ju mer jag har pratat jämställdhet och föräldraskap med människor jag har träffat på uppläsningar och vid debattillfällen, desto mer lutar jag åt att socialdemokraternas förslag om att Sverige ska ta efter den isländska modellen med en tredelad föräldraförsäkring är helt rätt.

Alla som inte delar på arbetet med hem och familj har goda individuella skäl. För mig har det ofta räckt; jag tycker inte att man ska omyndigförklara människor bara. Så enkelt. Men mönstret i stort säger att mer politik behövs under en tid – för att vi i framtiden ska kunna släppa hela föräldraförsäkringen helt fri. Rakaste vägen till målet? Denna gång en omväg.

***

Förresten, om ni vill prata om sånt här så kom till stadsbiblioteket på Föreningsgatan i Kristianstad på torsdag klockan 18, där jag gör en Hemliga pappan-läsning. Det började som just ”uppläsning” eller ”författarbesök”, men numera brukar det oftast förvandlas till gemensamt prat om barn, vuxna, föräldrar – och, allt oftare, om jämställdhet i föräldraskapet. Välkomna!

1 Kommentar

  1. Gl@d den 16 september, 2008 kl 12:50

    Har sagt det förut och säger det igen, den isländska modellen är att föredra – åtminstone tills vi har en mer förstående arbetsmarknad.Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.