Vad skulle Leonard Hamre ha sagt?

Apropå gamla arbetsplatser: Varje gång Göteborgs-Posten redesignar blir den fulare. Det är ofelbart. Nu har smittan från pappret spritt sig till webben också – den halvnya blåa looken ser direkt skogstokig ut.

När GP under Joachim Berners direkta eller indirekta ledning gjorde sitt stora språng under tidigt 90-tal gjorde man nästan allt rätt. Mario Garcia gjorde en av sina mest lyckade omgörningar. GP var särklassigt snyggast bland svenska tidningar. Man lät innehållet i någon mån styras av formen, och det var just där och då absolut inte fel.

Sedan dess har klåfingriga petat och petat i en mästares verk. Metodiskt dilettanteri har tagit GP:s form från elit till division två.

***

Men Göteborg som stad är det ju inget fel på. Är ni där så är ni välkomna till Linnéstadens bibliotek i morgon lördag klockan 13.30, där jag gör en kombinerad uppläsning ur och boksignering av Hemliga pappan. Se mer om evenemanget här. Och två timmar före det, klockan 11.30, signerar jag på Bokia i Kungsbacka, som ni hittar helt nära det lilla torget i den lilla innerstaden. You can’t miss it.