h-intro

Jag heter Andreas Ekström och är journalist, författare och föreläsare med bas i Malmö-Lund. Det är Stina Wirsén som har tecknat mig, och hennes bild som syns i sidhuvudet till vänster används här med benäget tillstånd. Den användes som byline när jag jobbade på DN, och jag tror att den är ganska lik mig, även om jag i verkligheten inte är fullt så liten och platt.

Nyare bilder finns här under (klicka för högupplöst version). De kan användas fritt i journalistiska sammanhang, men ange då gärna fotografernas namn.

Pontusbild-1-litenny1
Fotograf: Pontus Tideman
andreasgrid16
Fotograf: Rikard Westman
nt0a4334
Fotograf: Rikard Westman
Fotograf: Rikard Westman
Fotograf: Rikard Westman
Fotograf: Rikard Westman
Fotograf: Rikard Westman

Sedan 1998 är jag anställd hos Sydsvenska Dagbladet, där jag arbetar på kulturredaktionen. Men när du läser mig på den här sajten, så minns att jag här skriver som privatperson. I den mån det går att särskilja.

Det vanligaste skälet till att folk hittar hit är förstås bloggen på sajtens startsida. Du är varmt välkommen med kommentarer, idéer och länkar. Det kan ta en stund innan kommentaren visas ut – det är en del av mitt spamskydd. Jag förbehåller mig, precis som en dagstidning gör med insändare, att göra strykningar i kommentarer om de innehåller onödiga slängar mot andra människor. Ovanligt fenomen, men för säkerhets skull vill jag ändå berätta här hur jag tänker om det.

Vill du ha tag på mig föreslår jag att du använder kontaktinformationen som finns i mitt digitala visitkort här nedan. Jag svarar alltid på mejl, men inte alltid i telefon – så skriv gärna!