1 januari

Det är en speciell dag i dag, det har det alltid varit. Att den första dagen på något kan ha så mycket dagen efter-karaktär. När jag friade till min blivande fru år 2000 ville jag göra det så snart som möjligt på det nya året, men kunde inte förmå mig att klyschigt använda millenniets första dag, dagen efter, och väntade därför en hel dag till. (Och fick i alla fall en snygg talserie på köpet.)

Apropå talserie: Lydde ni mitt råd med sms-poesin? I så fall har ni som jag just njutit av tio dagars lyrik från poeten Pär Thörn via Sydsvenskans kulturredaktion. Jag tycker att det var fantastiskt. Två av texterna har jag sparat, de visade sig oslängbara. Och något var det i alla fall med detta, lyrik i mobilen: the medium was (at least a part of) the message.

***

Jag gör ingen separat årslista här på bloggen, men till Sydsvenskans stora listspecial bidrog jag i alla fall med två. Dels den här, om årets bästa bloggar och sociala medier, dels den här, om årets tidskrifter. Man får rulla ner lite på sidan för att hitta tidskriftslistan, och gör det. Ingen annan skulle lista Allers bland årets tio mest intressanta tidskrifter. Jag menar att jag har goda skäl till det. Och vem som toppar sociala medier-listan? Ja, klicka och kolla!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *