Fläckvis

Man måste älska en bra inledningsmening:

”Det står en tyska och gråter vid Klarälven.”

Jens Mikkelsen i Sydsvenskan för någon vecka sedan – i ett vildmarksreportage, inte ett rättegångsreferat, märk väl.

***

Hur många gånger har jag länkat till Marie Söderqvist för att jag tycker att hon har skrivit något riktigt tydligt och bra? Eh… ja, nån gång ska ju vara den första.

***

Ett senkommet bidrag till Zandén/Gyllenhammardebatten hittar vi indirekt i en diskussionstråd på en amerikansk sajt för män som vill diskutera relationer.

One major problem we have is that she does not see me as manly enough. I am too loving, too emotional, too helpful. I don’t see myself that way, but she does.

Min fru (vars kollega är den som hittade detta fantastiska) väste för sig själv medan hon hällde upp kaffe:

”Ja, hon kan ju gifta sig med Juha Valjakkala då nästa gång han blir ledig!”

Skönt för oss mjukisar att höra. Och om ni ursäktar så ska jag gå och försöka ta bort en liten vällingfläck från min babybjörn nu, innan jag lagar middag åt familjen. Det blir något vegetariskt.

0 svar på “Fläckvis

 1. Är det inte en myt att kvinnor föredrar macho-män?

  Män drar till med det där ”jag är för snäll – därför får jag inga tjejer”. Precis som kvinnor använder ”jag är för självständig (alternativt framgångsrik) – därför blir killar rädda och drar sig undan”.

  Jag säger till mina döttrar att en Riktig Karl kan trösta en bebis och vända ’äggakaga’ samtidigt.

 2. henrik: Ja, vad ska man säga… Om nån man normalt sett inte håller med om något plötsligt skriver något man tycker är vettigt… Då får man ändå vara storsint och säga det. Som i fallet Marie Söderqvist. Credit where credit is due.

  Men att argumenten skulle tryta i det här fallet behöver du inte oroa dig för. TPB har betett sig oerhört illa, och deras hållning att de inte har eller tar något som helst ansvar är helt galen. Och det går igen – oavsett om det gäller hantering av mp3:or eller förundersökningar. Tar sig olika uttryck bara.

 3. Hänger du fortfarande upp dig på bemötandet av fadern? Eller det faktum att en viktig pusselbit till en av de mest uppmärksammade rättegångarna på senare år finns enkelt tillgänglig för allmänheten?

  Använder du google förresten? Om hemska bilder på mördade barn säger något om om TBP så säger det exakt samma sak om Google. I kubik dessutom.

 4. Ja, jag hänger ”fortfarande” upp mig på det. Det säger massor om TPB:s syn på hänsyn – lagar eller medmänniskor, det spelar ingen roll.

  Att förundersökningen är offentlig tycker jag är utmärkt. Att någon agerar för att dramatiskt öka tillgängligheten tycker jag är problematiskt.

  Och vi kan gärna prata om Googles ansvar. Deras ansvar är ännu större, men det gör inte TPB:s ansvar obefintligt. Det skylla-ifrån-ska-DOM-säga-resonemanget är värdigt en femåring.

  Men visst: Hur Google har agerat i ansvarsfrågor är en enormt viktig fråga. I Kina vek de sig för cold hard cash. Det var verkligen vidrigt gjort.

 5. Kan inte du applicera ditt ”är det här mitt gäng-resonemang” och fundera lite på hur du hamnar i samma ringhörna som Marie? Spelar ni verkligen i samma lag?

 6. Jag vet, det där är verkligen besvärande…

  Men om jag tittar på HELA laget, vilka som menar att TPB har ett ansvar och vilka som menar att TPB inte har det – då känner jag mig väldigt hemma. Att en eller annan mer irrationell avbytare kompletterar laget får man väl se som… ja, ett slags bredd?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *