Brott och straff

Det känns som förbrytelse efter förbrytelse: Jag hittar till min egen förvåning ytterligare tjugo böcker i hyllorna som jag kan tänka mig att avvara. Jag måste måste måste avvara böcker om jag inte ska isolera huset med dem till slut. Sentimentala saker som tidigare har bundit mig till en del exemplar – att de är signerade, eller en gåva från morfar 1987 – håller inte längre som skäl att behålla dem. De säger mig inget längre. Som om jag skulle minnas morfar så. Som om en autograf var viktig på riktigt. Så ut gick de, iväg till insamling. Och nånstans känns det instinktivt, fortfarande, som att Man Gör Fel om man avstår från böcker.

Samma kväll tar jag en paus och går ut i bostadsrättsföreningens fina trädgård. Tar ett fyrtiotal mördarsniglar med föreningens särskilda snigeltång, slänger ner i min nästan fulla soppåse från köket. Knyter igen, och lägger i tunnan. Humant, tänker jag, de har mycket att äta tills på tisdag då elden förtär dem.

Tag dessa två kvällssysslor och lägg dem bredvid varandra. Vilken av Dantes helvetescirklar har jag kvalificerat mig för?

***

Om en riktigt elak kapning är meriterande för placering i Dantes hellhole så ligger nog Malte Persson rätt pyrt till. Men möjligen har han väl, bakom elakheterna, alldeles rätt i sak.

***

En blogg som försöker driva The Pirate Bay till lite ansvar finns här. Om du klickar på länken kommer du direkt till ett mejlsvar från TPB, alltså ett ANNAT mejlsvar än det nu riksbekanta, som säger oändligt mycket om vilka personerna bakom TPB är.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *