Andreas Kirsebom Ekström

Lite breaking news här: Jag har bytt namn! Eller rättare sagt utvidgat det. Jag heter inte längre Andreas Johannes Ekström, utan i stället Andreas Johannes Kirsebom Ekström. Här är beviset:

Idén att jag till slut ändå skulle lägga till min frus efternamn som mitt mellannamn fick jag för mer än ett år sedan. Men väntade – för jag tänkte att det kunde vara en fin liten sak att göra lagom till vår tioåriga bröllopsdag i juli.

Sex veckors handläggningstid får du räkna med, sa Skatteverket, i en grandios underskattning av sin egen kapacitet. Sex dagar tog det. Plötsligt kom det första fönsterkuvertet med mitt nya namn.

Lite svindlande faktiskt. Och myndighetens snabbhet sabbade ju hela mitt överraskningsupplägg: Jag blev tvungen att visa Lisa utdraget ur folkbokföringen redan nu, i går kväll, i stället för att visa mitt nya pass i juli, som jag hade tänkt. Annars skulle hon ju råka få nyheten via en försändelse från Nordea eller något, och det är bara inte my idea of romance… Nej, ett registerutdrag hemma i köket var bättre. (Hon blev alldeles rörd. Sedan ringde hon sin mamma.)

Så vad betyder det här nu då? Rent praktiskt nästan ingenting. Kirsebom är inte mitt efternamn i juridisk mening, utan ett mellannamn, och jag kommer även i fortsättningen att vara Andreas Ekström i alla jobbsammanhang och sådär. Man kan ju inte ge upp sin Google-juice hur lättvindigt som helst!

0 svar på “Andreas Kirsebom Ekström

  1. Din idea of romance är alltså att visa upp ditt nya pass. Fattar att du inte ville låta Nordea sabba den godingen.

  2. Måste du uppdatera allt-allt-allt nu, eller hur funkar det?

    (Vi funderade på nåt liknande men orkade inte riktigt. Typ.)

  3. Vet inte riktigt. Det kom ett nytt körkortsunderlag i posten, helt automatiskt. Resten tänkte jag att jag bara väntar med, och så får vi se vad som händer – jag gissar att mycket kommer att gå av sig självt, det är ju det man förväntar sig av staten… I will keep you posted! Samtidigt: Det är ju egentligen inte viktigt för mig att det blir ändrat i en massa sammanhang, jag ska inte använda det så väldigt mycket mer än jag använder mitt andranamn tror jag.

  4. Jag tänker mer att byråkrater kan bli upprörda om saker inte stämmer och plötsligt står man där med straffavgifter eller saker som inte är giltiga eller nåt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *