Att vara köpt

Det är rätt länge sedan jag skrev om hur vi snart skulle få uppleva att en bloggare visar sig vara avlönad av någon, eller skriva med andra syften än de som först redovisas. Efter de granskningar som har gjorts av den mycket lästa bloggen Blondinbella är jag för min del övertygad om att skribenten är en vandrande produktplacering. Och eftersom publicistiska motiv alltid ska granskas är det hedervärt av Lasse Strömberg och av tidningen City att delge omvärlden vad han och de har kommit fram till.

Slutsatsen är enkel:

Blondinbella gillar inte saker av sig själv – hon gillar saker hon får betalt för att gilla. Och det har hennes läsare rätt att veta.

***

Och så måste jag få rekommendera er ett kort blogginlägg signerat Östen Rosvall, som innehåller en liten, liten vardagsspaning som så fullständigt oväntat vidgar sig till något stort.

***

Och nej, jag jobbar inte – gårdagens förhands om magasinet Filter och dagens intervju med Claes Eriksson är det sista av det jag förproducerade i januari.

***

Tack vare nytt analysverktyg för sajten kan jag se att dagens tre första googlingar som har lett läsare hit är ”elitlistan”, ”melodifestivalen AND passerkort” och ”langos i fritös”. Herregud. The story of my life.