Dagen efter

Twitter var en guldgruva i går. Den här var enskilt roligast. Min bästa var däremot den här, men det är bara för att jag tycker att ”lika som bär” är väldigt roligt. Särskilt när de är cross-gender.

***

…och ja, någon republik lär man ju inte få se under sin livstid. Överlever monarkin Carl XVI Gustaf så tål den vad som helst. Och efter honom republikanernas syndaflod: Den sympatiska, väl förberedda och som det tycks utomordentligt lämpade drottning Victoria. Det var lätt att tycka illa om monarkins bisarrerier i går – men lika lätt att känna stor personlig sympati för kronprinsessan och hennes man.

0 svar på “Dagen efter

  1. Ja, det är väl bara att inse att min förhoppning kom på skam. Nio miljoner svenskar kan inte ha fel; de blåblodigas maskerad är av högsta intresse.

    Jaja, då fortsätter vi väl som förr då. As you were.

  2. Har också svårt att se hur det skulle gå till att mobilsera en repubilkansk revolt mot Victoria, i synnerhet när alternativet som statschef får sökas bland de inte speciellt karismatiska och stilsäkra politiker vi oftast ser omrking oss. Victoria mot Göran Persson, mot Olof Johansson, mot Ingela Thalén, mot Charlotte Cederschiöld? Knockout direkt. Och när en ny generation ”kungabarn” börjar anlända om ett par år kommer rojalismen att skjuta ännu högre. Monarkin är nog säkrad för generationer framåt – liksom i England – såvida det inte blir revolution på riktigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *