Det börjar hända grejer!

Fritz-Anton Fritzson tar verkligen försvaret av upphovsrätten till en ny och högre nivå – högre än vad till exempel jag själv klarar. Läs honom, och läs framför allt den suveräna diskussionen i kommentarerna, där flera debattörer tvingas ta sina tankar ett varv till. Jag önskar att debatten alltid hade sett ut så. Det gör den inte, som ni vet. (Jag är vid det här laget van vid att kallas lite vad som helst eftersom jag menar att en stark och reformerad upphovsrätt är en självklar del av vårt samhälle.)

Fritz-Anton Fritzon har, liksom Rasmus Fleischer och Anders Mildner tackat ja till att medverka i vår stora Sydsvenskansatsning på upphovsrätt. Jag tror också att vi ska kunna få förhandspublicera något ur Eric Schüldts kommande bok ”Framtiden” som handlar om kultur och ägande.

Tack för de tips vi fått hittills, kom gärna med fler!

***

Läs förresten gärna Ika Johannessons intervju med Per Gessle och Anton Gustavssons reportage om Flashback i senaste Filter.

0 svar på “Det börjar hända grejer!

  1. Jag är övertygad om att alla snart kommer välja lagliga alternativ till nedladdning av musik, tex Spotify som är oerhört mycket bättre än iTunes och ett av de få smidiga alternativ som finns, betydligt smidigare än illegal nedladdning faktiskt. Om Spotify spelar sina kort rätt kommer de ha hela marknaden inom något år. Men nedladdningen slutar inte där. Det vore intressant att se en debatt som handlar om annat än musik för en gångs skull (vem bryr sig om musik av nu levande artister, egentligen?). När kommer nån skriva om alla tv-serier som aldrig kommer visas i Sverige och aldrig kommer släppas på DVD? Bollywoodfilmer som kanske kommer släppas på DVD, men knappast region 2? (Regionkodningen borde också vara ett kapitel för sig i piratdiskussionerna.) Visst är det fortfarande någon slags stöld, men är det verkligen omoraliskt när producenterna inte märker av det och ändå inte vill sälja? För mig är det samma sak som att rippa SVT-s klocka från gamla VHS-band och börja sprida – säkert olagligt nånstans men vem, VEM, bryr sig?

  2. Angående Filter: tycker du inte att den börjar kännas väl, hm, formulaisk? Så gott som alla texter följer samma avskalade mall, renons, tycks det, på stilistiska eller litterära ambitioner. Var är själen eller för den delen hakan?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *