Det här med att ta sommarledigt

Det här med att ta sommarledigt från bloggandet skiter sig något så fantastiskt i år… Vem bryr sig, då får det väl vara så då… I dag ville jag bara i all hast presentera er för Daniel Johansson, om ni inte känner honom.

Daniel träffade jag för första gången i samband med lanseringsseminariet för boken Gratis?, som han också medverkar i, under Almedalsveckan i Visby. Han imponerade på podiet med pedagogisk forskarröst.

Som en del i en just nu pågående bloggstafett har han skrivit detta, om en rad tänkbara modeller för framtida kulturskapande och kulturkonsumtion, som faktiskt skulle kunna lyckas ganska bra med att ta tillvara alla de intressen som hittills har kolliderat eller åtminstone snuddat vid varandra i detta.

Han är heller ingen teknokrat. Han har en nykter syn på saker som nivån på de faktiska förändringarna som sociala medier hittills ger, och att de, tills vidare, är mindre genomgripande än vad vi som gillar att använda dem kanske ibland tror.

Jag ska återkomma till teknokratfenomenet i debatten förresten, jag gissar att det blir i Expressen. Eller så blir det här. Stay tuned! Av besökssiffrorna att döma struntar ni lika mycket som jag i att det är juli, för ni är inte färre här nu än ni är i maj eller mars.

0 svar på “Det här med att ta sommarledigt

  1. Men att andelen uppkopplade på sociala nätverkssiter är låg (nåja) som 3,5 procent är kanske inte det viktigaste. Det som förändrar är väl vilka personer som tar till sig tekniken?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *