Det nya

Den här sajten har haft sin nya kostym i några veckor. Jag längtar ännu inte efter att ändra något, utan går omkring som i ett nyrenoverat rum som fortfarande luktar gott av färg.

Jag ville ha en form som radikalt bröt mot den tidigare. (Se de två historiska varianterna här och här.) Jag ville ha något grafiskt ”vackert”, snarare än coolt eller liksom innovativt. Jag ville ha färre undersidor, för att göra navigationen enklare.

Jag ville, sist men inte minst, spela ner bloggens betydelse för hemsidan. Mer hemsida och mindre blogg alltså, eftersom sidan har en viktigare presenterande funktion numera, och eftersom jag inte bloggar lika intensivt som förr om åren – som alla andra gamla bloggare (jag startade min första i december 2003!) hänger jag mer på Twitter.

Sedan har jag ändå tyckt att det känns så kul med den nya sajten att bloggandet har fått lite ny energi… Jaja. Det går väl över kanske. Men jag är ändå glad att jag har en form som garanterar att det absolut första som en nyanländ läsare ser inte är ett veckogammalt blogginlägg, utan i stället min lilla bildlänksamling här överst. Och förresten: om ni läser på en telefon eller en läsplatta, testa att luta nittio grader! Hannah har givetvis gjort sajten responsiv. Den anpassar sig efter era redskap.

4 svar på “Det nya

  1. Väldigt fin sajt! Jag också ska fixa till min, asap, så bra med inspiration – men framför allt ska vi fixa till min käre makes, så extra bra med inspirationsmeningar som den om föreläsningsarvoden. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *