Div söndag

I dag kan ni läsa min lördagsintervju med Gaby Ryd från Gaby and the Guns eller kanske bläddra tillbaka till en tv-krönika om varför Oldsberg floppade med ”Här är ditt liv”. Det blev läsarstorm – men på det ovanliga viset att folk med något undantag höll med. Folk som håller med brukar inte läsarstorma. Jag tror att det har med Skåne och the Lasse Holmqvist legacy att göra kanske.

Vidare skulle jag vilja passa på att hålla ett kort hyllningstal. Målet för denna harangering är Sofia Mirjamsdotter, som för er som mot förmodan inte känner till henne, är de svenska sociala mediernas centralpunkt.

Med helt osannolik energi, stor generositet och ett finmaskigt nätverk guidar hon var och en som vill till allt det senaste, roligaste, bästa och viktigaste i den svenska bloggosfären. Jag rekommenderar faktiskt att ni följer henne på tre ställen – den ovan länkade branschbloggen som finns hos Aftonbladet, hennes privata och mycket personliga Mymlan och så det kollaborativa medieprojektet Same Same But Different, som jag vid ett par tillfällen har länkat till när jag har fått vara med och bidra.

Sofia är – utöver det faktum att hon är en rapp och rolig skribent – en fängslande föreläsare. Hon visar goda exempel snarare än dåliga, vilket jag sympatiserar enormt mycket med. Hon utmanar varje tankesätt som går att utmana. Hon är en genuin intellektuell i det att hon prövar och omprövar, och omprövar igen om det behövs. Och hon ger i alla fall mig en särskild sorts energi, ett slags upprymdhet över allt coolt och roligt som händer med svensk publicistik just nu.

Jag ville bara säga det. Så från oss alla till dig, Sofia: Tack!

0 svar på “Div söndag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *