Drömtydning

Jag fascineras av drömtydning, av vad folk berättar att de drömmer, och av mina egna drömmar ibland.

Om jag lägger någon tonvikt vid mina drömmars innehåll? Nej, det får jag nog säga att jag inte gör. Ni som nu tar del av en häromnatten-upplevelse i morgontimmarna på en madrass i svärföräldrarnas residens i Stockholm förstår säkert varför:

Jag är hemma i Lund. Det ser lite annorlunda ut; vår lägenhets redan stora kök är plötsligt ännu större, och övergår i ett slags vardagsrum med slumpvis uthällda soffor. Jag har jeans och vit t-shirt och är otroligt mycket mer lik Brad Pitt än i verkligheten, och det vill inte säga lite det. Man kan ifrågasätta om det ens är jag, i det här läget.

Utanför på gatan har jag olovandes parkerat en lastbil, en mycket stor sak. Det är kväll eller tidig morgon eller helg, och jag räknar kallt med att inte bötfällas. Tittar ändå ut då och då – för att plötsligt se en brandbil stå parkerad tätt intill lastbilen. Där sitter en uniformerad ung man, i full färd med att färdigställa en böteslapp på 560 kronor som han ska klättra upp och fästa på lastbilens helt horisontella vindruta.

Jag rusar ut för att försöka övertala honom att låta bli. Hinner tänka ”konstigt att brandkåren gör sånt här”. Vi pratar fram och tillbaka om olika saker. Värderar föremålen som ligger på flaket gör vi också.

Då kommer mamma och pappa förbi i en cabriolet med mina dopfaddrar i baksätet. De vinkar och kliver ur och kommer in, och vi inleder en lunch samtidigt som jag pratar med räddningstjänsten. Jag är alltså på två ställen samtidigt. Fast räddningstjänsten och jag har förflyttat oss till låssmedens lilla trappa mitt över gatan. Plötsligt rivs böterna, efter en lång stunds vänlig diskussion, och in från höger, liksom svävande och mycket verklig, kommer min farfar. ”Det var jag som fixade det med böterna”, säger han belåtet. (Han och jag har tidigare talat om möjligheterna att kommunicera med oss levande när man en gång har dött, och han har lakoniskt sammanfattat ”om det var möjligt tror jag att det skulle vara vanligare”. Han var en mycket klok man.)

Men nu griper han alltså in, från andra sidan, och sparar in 560 kronor åt mig. Plötsligt vaknar jag.

0 svar på “Drömtydning

 1. Här får du min knasigaste dröm. Jag var då gravid med S, så graviditetshormonerna spelade mig kanske ett spratt:

  Jag var hos läkaren med M, men när vi väl kom dit var det JAG och inte han som skulle in till läkaren och undersökas. Läkaren tog lite prover och sen bläddrade han i min MVC-journal som han av någon anledning hade tillgång till. Han ojade sig lite och muttrade ”Det här var ju inte bra… alls”. Jag undrade vad han menade och han sa då ”Din barnmorska skriver väldigt nedsättande kommentarer om dig i din journal”.

  Sedan visade han mig vad han menade. Handskrivet ute i kanterna hade barnmorskan klottrat ned fullt med elaka kommentarer om mig. Den enda jag minns var ”Hon ser ut som hon ätit Plastic Padding”.

  ”Det är verkligen anmärkningsvärt, att en barnmorska uttrycker sig på det viset” menade läkaren. Jag frågade om han tyckte att jag skulle byta barnmorska och det tyckte han, utan tvekan.

 2. Jag är en slags amatörttolkare som susar runt idag och tolkar drömmar.

  din dröm handlar om att du i ditt vaken liv är på spänn om vad dom händer runt omkring dig,speciell i relation med din famij
  förbud och böter och räddningstjänst, låssmed verkar handla om sånt.
  Oro.vara på två ställen på samma gång? som en klok del av dig tar hand om och löser.
  svårttolkat om jag ska vara ärlig. men var kul att testa.har du nån mer återkommer via mail
  Lena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *