0 svar på “En spalt

 1. OK, Andreas. Jag förstår att Du är antirasist och att Du inte tillhör intesånogaisterna. Men på tal om Ulf Nilsson vore det intressant att veta vilken av de följande grupperna bland Dina kollegor Du tillhör när det gäller att förklara Irans officiella uttalanden:
  – Förnekarna. De iranska religiösa och statliga ledarna säger inte det de säger, allt är västmediernas påhitt och vi vet vem som styr dessa medier
  – Strategerna. Även om dessa ledare citeras i engelskspråkiga iranska medier, så säger de inte det de säger och även om de gör det, så borde vi hålla tyst, då det skadar Saken
  – Polyglotterna. Den iranske presidenten Ahmadinejad pratar en dialekt, som kan tolkas på tusen olika sätt och bara rasister tolkar honom bokstavligt. När han säger att den sionistiska enheten kommer att förintas, så menar han att Netanyahuregeringen borde avgå. Och vilken antirasist kan säga emot?
  – Teologerna. Även om den högste shiitiske ledaren Khamenei pratar om ”the missiles that will fulfill their functions”är det bara i andliga termer
  – TeTeisterna. Irans förre president Rafsanjani säger (fullt allvar): ” If one day, the Islamic world is also equipped with weapons like those that Israel possesses now, then the imperialists’ strategy will reach a standstill because the use of even one nuclear bomb inside Israel will destroy everything. However, it will only harm the Islamic world. It is not irrational to contemplate such an eventuality.” TT refererar (OBS! Ironi): ”Den moderate iranske presidenten anser att Irans innehav av atomvapen är en rättvisefråga”.
  Medan Du kastar omkring Dig de antirasistiska stenarna i det glashus Du sitter i vill jag fråga Dig: har Du läst Din egen tidning på sistone? Din egen kultursida? Där hittar Du ett perfekt exempel på intesånogaism med kraftiga rasistiska undertoner. Artikeln ”Förlustens fotografi”infördes för två veckor sedan och hittills har varken Du eller Dina kollegor på redaktionen reagerat. Inte så noga, va?

 2. Jag vill inte inställa mig i någon av dessa grupper, som om dessa av dig konstruerade gruppmodeller var de enda sätten att förstå ett helt lands politiska kommunikation. Men tro mig: jag är emot alla sorters religiösa galningar samt alla former av diktatur eller dåligt fungerande demokrati.

  Synpunkter på Sydsvenskans publiceringar är alltid välkomna, men jag vill inte diskutera det vidare här, eftersom det inte är rätt forum.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *