Andreas Ekström

Intro

Andreas liten

Hittills

5C04C647-5B3C-4954-BFF6-C52AE35A335D

Föreläsningar

Böcker

Länkar

Om upphovsrätt

English

Som officiant

En stjärna för Kometen

Med mer än hundra resdagar om året, och 81 framträdanden under 2014, har frågan om mat gjort sig gällande.

Jag vägrar att äta fler dåliga måltider.

Jag har visserligen varit ganska bra på att planera redan som det är. Jag undviker konferensbaguetter som andra undviker trampminor, jag försöker att aldrig köpa något annat än tidningar och portionsyoghurt på Pressbyrån, jag försöker att välja det dåliga thaistället före den dåliga pizzerian, jag försöker att välja klokt vid hotellfrukosten… ja, ni fattar.

I tisdags höjde jag nivån lite.

Vid lunchtid ringde jag till restaurang Kometen i Göteborg, en av mina favoritkrogar. Där serveras rustika klassiker, generösa portioner, gott bröd och fina tillbehör till rätt höga priser.

Jag insåg att jag knappast skulle hinna äta där utan ett specialarrangemang. Mitt tåg skulle ankomma 16.35. Kometen skulle öppna klockan 17. Men klockan 17.30 skulle jag befinna mig på Park. Alltså skulle maten i princip behöva stå på bordet klockan 17 för att jag skulle hinna.

Jag förklarade läget för en man som jag tror heter Janos, som svarade i telefonen.

”Vi fixar det, vi ses vid fem”, sa han.

Jag kom fem i. Han hade koll på dörren, öppnade lite på glänt och frågade, lite som om det var ett lösenord: ”Kåldolmar?”

Jag nickade och smet in. Bordet var dukat, tillbehören framställda, vattnet upphällt. Cirka nittio sekunder senare kom varmrätten fram – underbart god, förstås. Jag åt i lugn och ro i tjugo minuter, betalade och hann promenera Avenyn upp i maklig takt och ändå komma i tid. Och dricksade typ trettio procent.

Här är ljuvligheterna:

IMG_5618

Tack, Kometen. Vi ses igen.

4 Kommentarer

  1. AnnaN den 20 februari, 2015 kl 04:24

    Åh, älskar bra service (och mat)! Såna ställen växer inte på träd, de är värda all uppmärksamhet och dricks. Våga vägra matsällen som anställer folk som är oproffsiga/outbildade=låga löner.



  2. Andreas Ekström den 23 februari, 2015 kl 02:48

    Ja, verkligen! Här var det proffs över hela linjen.



  3. Joakim den 25 augusti, 2017 kl 04:00

    Kan inte hålla med. Kometen är ökänd för dålig service. Maten är bra men snorkiga och otrevliga servitörer gör att jag undviker stället!



  4. Andreas Ekström den 27 augusti, 2017 kl 11:11

    Där ser man! Ja, det kan ju bli olika upplevelser för olika personer; jag har hittills bara blivit trevligt bemött.



Lämna en kommentar





Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.