2 svar på “Episode 34

  1. Alltså, jag kan ju inte säga emot – hur gärna jag än skulle vilja – men jag vill ändå ge ett exempel på hur barns internetanvändning kan ge just dessa kunskaper:
    Min elvaåring har ägnat sig åt iPhones och iPads så mycket han har fått, så länge han har kunnat. Bland mängderna av blandat skräp som han har sett och hört så har han också hittat möjligheter att lära sig sådant vi digitalt vana föräldrar aldrig har kunnat och aldrig kommer att kunna hjälpa honom med. Det är möjligt att ingen kan omprogrammera en iPad, men elvaåringen har adopterat alla familjens avlagda iOS-enheter och låter dem göra saker som Apple aldrig har tänkt att de ska användas till, han har fördjupat sig i uppbyggnaden av olika typer av operativsystem med olika vinklar på bland annat öppen källkod och säkerhetsluckor och han har lyft sig en rejäl bit över den nivå på programmering som skolan erbjuder. Genom alla de samtal som vi sedan har haft om vad han gör, ser och råkar ut för så har både han och jag blivit betydligt mer bevandrade i den digitala världen.

  2. Så underbart att höra! Precis den upptäckarlust och frihet man skulle vilja se oftare hos både vuxna och barn! Din grabb kommer att göra häftiga och bra saker i livet framöver.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *