Andreas Ekström

Intro

Andreas liten

Hittills

5C04C647-5B3C-4954-BFF6-C52AE35A335D

Föreläsningar

Böcker

Länkar

Om upphovsrätt

English

Som officiant

Fjärås


Bräckaskolan ligger intill kyrkan. På fältet nedanför låg en gammal övergiven militärbunker, ett slags skyddsvärn. Det är borta nu.


Exakt, exakt där frågade Milla chans på mig. Vi var tolv. Det var väldigt uppenbart vad jag skulle svara, men jag vågade ju inte fråga. Så hon gick in och tog lite ansvar.


Fotbollsplanen har jag kanske totalt två minnen från under sex år.


På den här delen av skolgården hade jag rast i tvåan och trean. Man kan se löparbanor där, de är prick sextio meter. Jeppe var snabbast, och varför minns jag hans tid? 9,2 sekunder? Jag minns den bara.


Det är en lekplats där uppe nu. Under tidigt åttiotal, då Bräckan var infiltrerad av extremt proggiga lärare, odlade eleverna egen potatis till skolbespisningen där. Sveriges Television blev begeistrat av de unga kibbutzbarnen och kom och gjorde reportage.


I det här huset finns träslöjd, idrottshall och matsal. Mot väggen, som förr i världen var murad gul, kan man studsa bollar. De coolaste och starkaste kunde kasta en tennisboll upp på taket.


Där är hon, Inger. Min lågstadiefröken. Nu med något större elever.


När jag hade gjort min större föreläsning på eftermiddagen, inne i Kungsbacka, presenterades jag med denna vackra linnehandduk på vilken kommunens alla tätortsnamn finns samlade. Jag ska använda den varsamt vid bakning.

5 Kommentarer

 1. Mikael den 4 oktober, 2010 kl 10:25

  Ingen bullerbykänsla i bilderna direkt, snarare van Weeterens Mardamm. 2. Andreas Ekström den 4 oktober, 2010 kl 12:01

  Verkligen… Men det var väl ändå mer Bullerbyn trots allt? 3. Mikael den 4 oktober, 2010 kl 01:39

  En blåsig bullerby.
  Farmor (uppväxt på Limmanäs) säger alltid att på Bräckan vill hon inte bli begravd, där är så dragigt. 4. […] Fjärås Detta är också min skola (och fröken, faktiskt). Kul att återse! Tack, @andreasekstrom! […] 5. […] Fjärås Detta är också min skola (och fröken, faktiskt). Kul att återse! Tack, @andreasekstrom! […]Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.