Andreas Ekström

Intro

Andreas liten

Hittills

5C04C647-5B3C-4954-BFF6-C52AE35A335D

Föreläsningar

Böcker

Länkar

Om upphovsrätt

English

Som officiant

Fredag

I dag ska jag hinna med ett besök på en lokal Rotaryklubb för att prata lite om Google. Man får inget arvode för sådana föreläsningar, däremot lunch och i bästa fall en bokning till. Och alltid träffar man någon man inte skulle ha träffat annars.

Hösten ser rätt späckad ut, över tjugo bokade grejer, se kalendariet under Nästa gig här till vänster. Stor spännvidd, alla möjliga typer av sammanhang. Det som jag ser fram emot mest av allt just nu är en timslång intervju med Jonas Gardell på Lunds stadsteater i samband med Lunds humorfestival nästa lördag. En timmes samtal inför en publik som sannolikt har höga förväntningar, det måste vara välförberett. (Å andra sidan finns det ju ett enkelt sätt att lugna nerverna: Jag kan bara påminna mig att noll personer i den publiken är där för att se mig… Och den jag pratar med har trettio års erfarenhet av att stå på scen i humorsammanhang…)

Gårdagens artikel om nätneutralitet finns här, förresten. Det blev väldigt runttwittrad i går. Roligt! Hoppas nu att diskussionen om den här frågan når en bredare krets, och att goda argument för motsatsen – om sådana finns – kommer fram.

***

I går var det tredje torsdagen i augusti. Det betyder surströmmingspremiär. Tio personer, två burkar, rituell öppning i vattenfylld hink, mandelpotatis, Västerbottensost… Detta var andra gången jag försökte. Jag tror att jag nästan börjar gilla det.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.