Fredag

Dagens story om den möjliga bluffen bakom Liza Marklunds böcker ”Gömda” och ”Asyl” borde generera en del klick. Men kommer andra medier att ta den vidare? Det är inte säkert. Det är i sådana här fall det kan vara en brist att inte ha Stockholm som utgivningsort.

***

Ett meddelande till alla jag känner: Gå på bio och se ”Burn after reading”. Lätt en av de tio bästa filmer jag har sett i hela mitt liv. Kan inte komma ihåg när jag hade så genuint roligt på bio senast.

***

Så finns det äntligen ett avgörande argument för varför man inte ska bli president i USA: Man får i princip inte använda internet. Är det någon av er som har en Blackberry? Jag har aldrig varit riktigt sugen, men man skulle kanske ändå…

***

En vecka med Jaiku räcker bra för mig, tills vidare. För att uttrycka det enkelt: det ger mig inget. Jag stänger inte mitt konto, men jag använder det bara vid speciella händelser, och då kommer jag först att ange det här.

0 svar på “Fredag

 1. Den är också med på topp tio, klockrent. (Den är ju, som alla vet, den dramaturgiska föregångaren till West Wing. Delar av skaparteamet är samma. Jag såg givetvis den potentialen…)

  Vilka andra är med där uppe? U2-filmen Rattle and hum. Filmen om Ray Charles. Ciderhusreglerna. Eternal sunshine of the spotless mind. Taxi driver. Team America World Police. Fyra nyanser av brunt.

 2. Jag skrev faktiskt en text om Gömda igår, för jag har följt tillblivandet av boken och debatterna (halabaloo på t ex Familjeliv och författarinnan bloggar) lite på avstånd. Tyvärr publiceras det inte förrän senare idag.

  Och Filter har ju även de en artikel om det.

 3. Jodå, surfa och blogga går väl bra ändå, även om man skulle bli president i USA. Men visst, det var en intressant artikel om baksidan med ett annars intressant jobb.

 4. ”Succén som kan vara bluff — Milli Vanilli är inte vad du tror”

  ”Succén som kan vara bluff — Cola Light är inte sunt”

  ”Succén som kan vara bluff — Liza Marklunds kompis hade inte alls gömt sig”

  Bluffsuccé-rubriken är ofta frestande men aldrig rätt.

 5. Du kan ju lägga till ”kanske”, så har du garderat dig.

  ”Bokbluffen (kanske)”

  eller

  ”Luftslottet som kanske sprängs”

  Man ska ta det lugnt när många saker handlar om ord som står mot ord.

 6. George Clooneys ansiktsuttryck efter garderobsincidenten… Jag skrattade så att det blev lite jobbigt för mitt sällskap.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *