Frugal måltid väntar

Midsommar är årets sämsta mathögtid. Som vanligt snöar svenskarna in på sin tråkigaste vardagsfisk till storhelgerna. Det är helt obegripligt.

Dessutom är de sura bleka jordgubbarna så sanslöst överskattade, särskilt i den direkt olämpliga kombinationen med vaniljglass. Midsommarmiddagar brukar sluta med att jag äter sallad och lite potatis med smör (färskpotatis är också helt otroligt överskattat) och så ett rejält lass med glass utan bär efteråt. Det vill säga jättelite protein, vilket gör mig frusen och vrålhungrig.

Ska se till att äta fyra leverpastejmackor med stekt överbliven pancetta innan jag sätter mig till bords i dag.

0 svar på “Frugal måltid väntar

 1. Haha, det här var ett riktigt gnälligt inlägg. Har du ingenting att säga till om? Var tog auktoriteten vägen?

  Kräv kött. Och marängsviss med massor av chokladsås.

  Nu far dottern och jag till Köpenhamn för att gå på Tivoli. Jag ska köpa Fokus och läsa om Pontus Olsson på tåget.

  Glad midsommar på dig!

 2. Jag älskar jordgubbar med vaniljglass, gnälliga farbror där. Och sill och potatis är gott det också.

  Glad midsommar!

 3. Bäste kusin, du får väl göra revolution och bryta traditionerna? Jag njöt av systerns medtagna varmrökta lax med romsås till mina potatis. Samt en marängtårta med jordgubbar och choklad. Matjesill är överskattat.

 4. Men det ordnade sig jäkligt bra! Det grillades kött, på Weber-grill, och det fanns fantastiskt nybakat bröd och riktigt bra sallad, och så gjorde jag en mousse på jordgubbar och fläder, med chilitorkade jordgubbschips och cantuccini till. Mer än ok!

 5. DUDE!
  Även om du är här hemma hos oss nu, kände jag mig ändå tvungen att kommentera inlägget här på bloggen! Har du smakat färskpotatisen från vårt trädgårdsland? sillen skiter jag i om du inte älskar, men färskpotatis!.. (färsk potatis?) .. Om du inte har smakat den så måste jag dra upp några när ni kommer hem från floby slänga i vattnet och tvångsmata dig med tratt (även jag har väldigt svårt att se dig bli tvångsmatad överhuvudtaget!).
  På Ica kan man inte köpa färskpotatis bara småpotatis.

  Om jordgubbarna tar vi öga mot öga..

  Peace!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *