Gabon viper – och lite fler bilder från Kamerun


Ja, där ligger den. Giftormen jag åt i Abong-Mbang i torsdags. Långkokt över eldstaden utanför i en oljig chilisås.


Donna Harrison är djursjuksköterska och jobbar dygnet runt som ställföreträdande mamma åt Bubele, fyra månader.


Min värd Matthew LeBreton från GVFI vid det stora hägnet för apor en timme utanför Yaoundé. Hägnet är en av många provtagningsplatser för GVFI i deras virusforskning, som alltså Google till stor del sponsrar.


Matthew och jag reste till Abong-Mbangs läkarstation för att förse sjuksköterskan François Owana med mer flytande kväve till hans insamlade prover. Mer om allt detta i kapitlet om Googles välgörenhetsprojekt.

0 svar på “Gabon viper – och lite fler bilder från Kamerun

  1. Yes box! Mycket observant! Det är en klocka för 99 spänn som jag använder när jag reser i djunglar och så. Inte för att min vanliga klocka är speciellt fin (den kostade under en tusenlapp, kan jag berätta i dessa Louis Vuitton-tider) men eftersom jag inte bryr mig om vad som händer med den här… Den används också frekvent som leksak och träningsklocka av min äldsta dotter.

  2. Oj, undrar om det bara är hos mig som första bilden blir jäääätttestor i Google Reader? Inget fel i sig, men en mindre chockupplevelse när man är oförberedd. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *