Andreas Ekström

Intro

Andreas liten

Hittills

5C04C647-5B3C-4954-BFF6-C52AE35A335D

Föreläsningar

Böcker

Länkar

Om upphovsrätt

English

Som officiant

Gabon viper – och lite fler bilder från Kamerun


Ja, där ligger den. Giftormen jag åt i Abong-Mbang i torsdags. Långkokt över eldstaden utanför i en oljig chilisås.


Donna Harrison är djursjuksköterska och jobbar dygnet runt som ställföreträdande mamma åt Bubele, fyra månader.


Min värd Matthew LeBreton från GVFI vid det stora hägnet för apor en timme utanför Yaoundé. Hägnet är en av många provtagningsplatser för GVFI i deras virusforskning, som alltså Google till stor del sponsrar.


Matthew och jag reste till Abong-Mbangs läkarstation för att förse sjuksköterskan François Owana med mer flytande kväve till hans insamlade prover. Mer om allt detta i kapitlet om Googles välgörenhetsprojekt.

9 Kommentarer

 1. Marcus Almgren den 27 januari, 2010 kl 10:48

  LeBreton påminner lite om Ace Ventura. 2. Andreas Ekström den 27 januari, 2010 kl 11:20

  Lite kanske! Prata med djur kan han definitivt, han är reptilexpert. Men likheten är inte så slående i verkligheten trots allt. 3. Emanuel den 27 januari, 2010 kl 02:01

  Jag är mer nyfiken på ditt armband – döskallar? 4. Andreas Ekström den 27 januari, 2010 kl 02:05

  Yes box! Mycket observant! Det är en klocka för 99 spänn som jag använder när jag reser i djunglar och så. Inte för att min vanliga klocka är speciellt fin (den kostade under en tusenlapp, kan jag berätta i dessa Louis Vuitton-tider) men eftersom jag inte bryr mig om vad som händer med den här… Den används också frekvent som leksak och träningsklocka av min äldsta dotter. 5. henrik den 27 januari, 2010 kl 02:09

  Oj, undrar om det bara är hos mig som första bilden blir jäääätttestor i Google Reader? Inget fel i sig, men en mindre chockupplevelse när man är oförberedd. 🙂 6. Andreas Ekström den 27 januari, 2010 kl 02:16

  Så var det hos mig också, men jag orkade inte gå in och mixtra med det… Men se det positivt, det var i alla fall inte en Gabon viper som hoppade fram! 7. henrik den 27 januari, 2010 kl 02:42

  Haha, nej. Då hade bloggen möjligen blivit unik som den första som tagit någon av daga. 8. Gunilla den 27 januari, 2010 kl 11:55

  Kan man få be om en närbild på Bubele? 9. Andreas Ekström den 28 januari, 2010 kl 07:09

  Jag mejlar den till dig!Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.