Game on

Gillar ni frågesport? Då ska ni så klart anmäla er till Vetligan!

Jag har tävlat där i flera år, och är numera för första gången kaxig hållare av plats i division tre. Eftersom antalet serier fördubblas för varje nivå, och det finns elva nivåer, kan man också uttrycka det som att jag tävlar i en av de sju översta grupperna, medan det finns 2 040 grupper under min. Eller ännu bättre: jag är bland de 28 skickligaste frågesportarna på sajten, och har 16 320 tävlande under mig i seriesystemet. (Detta är för övrigt inte det som kallas humble brag, detta är helt vanlig brag.)

Konceptet är enkelt: två gånger i veckan får man ett mejl. Sedan svarar man på fyra frågor, på tid. De är av enormt olika typ, svårighetsgrad och kvalitet. Man tävlar i en matchserie, mot de andra i serien. Vid lika många poäng blir det oavgjort, om det inte skiljer mer än tio sekunder i svarstid, då vinner den snabbaste.

Ju högre upp man kommer, desto snabbare är motståndarna. Och i de allra högsta serierna behöver man i princip alltid sätta minst tre av fyra frågor för att vinna sin match. Att googla fram resultat kan gå ibland, men maxtiden är nittio sekunder, och man bör därför vara väldigt säker på att man kan googla fram svaret blixtsnabbt om man alls ska försöka. Plus att en framgooglad seger ju aldrig är moraliskt ren…

Hur som helst: Alla som nånsin har gillat att spela TP kommer att ha kul med detta. Så kolla in.

***

I dag, en vanlig dag på kontoret: sitter på tåget mot Göteborg, för vidare resa mot Mellerud, Bränna och Åsensbruk. Skälet blir inom kort uppenbart för läsare av Sydsvenskan. Prenumerera, snåljåpar!

2 svar på “Game on

  1. Sant!? Woooow! Du är coolare än jag! Särskilt med tanke på att jag åker ur trean nu…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *