Andreas Ekström

Intro

Andreas liten

Hittills

5C04C647-5B3C-4954-BFF6-C52AE35A335D

Föreläsningar

Böcker

Länkar

Om upphovsrätt

English

Som officiant

Hästrelaterat

Läser ni som äger en iPad er dagliga Sydsvenskan i den? Det tror jag att ni bör göra. Hyllningarna har varit entydiga och överväldigande.

***

Jag har för andra gången emottaget ett rimmat skitord, författat på skrivmaskin, från en Sydsvenskan-läsare. Inte vet jag om det är min naturliga optimistiska livssyn som spökar, men jag känner ändå en kärv kärlek osa upp från pappret:

Lönnaeus och Magnusson, stoffsprängda skrivare,
täcker det mesta i sin egen spalt;
Rydén, klassiskt bildad, en idogen ivrare,
sprider gärna sitt attiska salt.
Men, mina herrar, se upp! I kulissen
en lurande lirare tagit gestalt,
han verkar utifrån den premissen:
”JAG heter Ekström och skriver om ALLT”.

Underteckat – Pegasus. Notera särskilt versalerna! Här har vi en läsare som har identifierat mitt skribentego… Brevet var ställt till vår ”Veckans vers”-sida. Det ankom tydligen i somras, men nådde inte mitt skrivbord förrän häromdagen, och det ska såvitt jag vet inte publiceras.

Eftersom jag inte har någon anslagstavla, och heller ingen ”egen” vägg i anslutning till min arbetsplats, så kan jag inte riktigt hänga upp den. Men att bara håla in den i pärmen för läsarbrev, det kan jag inte heller, den förtjänar ju liksom bättre… Och SOM jag vill veta vem denne Pegasus är! Den som tipsar mig åtnjuter källskydd! 🙂

2 Kommentarer

  1. Evelina den 13 januari, 2011 kl 07:14

    Om inte Jan Mårtensson hade varit död skulle jag misstänkt honom. Uttrycket »attiskt salt« har jag bara stött på i Lundagårdssammanhang. Jag gissar att skalden ifråga är 50+ och har ett förflutet inom Lunds studentvärld. Roligt, hursomhelst.  2. Andreas Ekström den 13 januari, 2011 kl 09:19

    70+ tror jag, med tanke på skrivmaskinen!Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.