Hästrelaterat

Läser ni som äger en iPad er dagliga Sydsvenskan i den? Det tror jag att ni bör göra. Hyllningarna har varit entydiga och överväldigande.

***

Jag har för andra gången emottaget ett rimmat skitord, författat på skrivmaskin, från en Sydsvenskan-läsare. Inte vet jag om det är min naturliga optimistiska livssyn som spökar, men jag känner ändå en kärv kärlek osa upp från pappret:

Lönnaeus och Magnusson, stoffsprängda skrivare,
täcker det mesta i sin egen spalt;
Rydén, klassiskt bildad, en idogen ivrare,
sprider gärna sitt attiska salt.
Men, mina herrar, se upp! I kulissen
en lurande lirare tagit gestalt,
han verkar utifrån den premissen:
”JAG heter Ekström och skriver om ALLT”.

Underteckat – Pegasus. Notera särskilt versalerna! Här har vi en läsare som har identifierat mitt skribentego… Brevet var ställt till vår ”Veckans vers”-sida. Det ankom tydligen i somras, men nådde inte mitt skrivbord förrän häromdagen, och det ska såvitt jag vet inte publiceras.

Eftersom jag inte har någon anslagstavla, och heller ingen ”egen” vägg i anslutning till min arbetsplats, så kan jag inte riktigt hänga upp den. Men att bara håla in den i pärmen för läsarbrev, det kan jag inte heller, den förtjänar ju liksom bättre… Och SOM jag vill veta vem denne Pegasus är! Den som tipsar mig åtnjuter källskydd! 🙂

0 svar på “Hästrelaterat

  1. Om inte Jan Mårtensson hade varit död skulle jag misstänkt honom. Uttrycket »attiskt salt« har jag bara stött på i Lundagårdssammanhang. Jag gissar att skalden ifråga är 50+ och har ett förflutet inom Lunds studentvärld. Roligt, hursomhelst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *