Andreas Ekström

Intro

Andreas liten

Hittills

5C04C647-5B3C-4954-BFF6-C52AE35A335D

Föreläsningar

Böcker

Länkar

Om upphovsrätt

English

Som officiant

I Lund

* På en gård bakom Mårtenstorget står två kvinnor med Hälsans hus-namnskyltar. De röker.

* I hörnet Bankgatan-Södra Esplanaden har en grupp mediekolleger som kallar sig just Södra Esplanaden tagit över en butikslokal, komplett med skyltfönster och allt. Kul. Men jag har varit skeptisk från första stund: Får man fler journalistiska uppdrag om man väljer ett kontor med skyltfönster? Vem shoppar artiklar från gatan? Oavsett vilket verkar de ha gott om jobb, av sajten att döma.

* Visste ni att en disputerad läkare ska egentligen tituleras ”doktor doktor”? Man vet att man är lundensare och göteborgare på en och samma gång när man tycker att det är roligt att en kompis som har disputerat (doktor) och utbildat sig till läkare (doktor) och gift sig med en läkare (doktor) nu har en fullständigt formellt korrekt titel som på allvar lyder ”doktor doktor fru doktor”. Tur att hon bor i Karlskrona. Tur att det inte är 1920, då man hade varit tvungen att säga det i stället för bara ”Kattis”.

* Den kulturella självspäkningen pågår som vore vi hundra tusen flagellanter här i stan. Jag gillar inte det och vill inte delta i det. Men när Lundakalaset – stadens festival, en sån där som alla städer har – bokar Dr Alban, Rednex och Sten & Stanley som sina stora dragplåster, då vill man flytta till Eslöv eftersom det är hippare där.

Jag går med min lilla i sulkyn och spanar på den lilla staden. Bara nästa vecka också, sedan är åtta pappalediga månader slut.

4 Kommentarer

 1. Anna den 12 september, 2008 kl 09:08

  För ett par år sedan brukade det stå vitklädd sjukhuspersonal utanför Onkologen och blossa… 2. Andreas Ekström den 12 september, 2008 kl 09:46

  Rationalitet, ditt namn är icke människa. 3. Gl@d den 12 september, 2008 kl 10:43

  Detta underbara Lund, jag saknar dig ibland!

  Andreas – Njut av sista vecka, jag började jobba igen för en månad sedan efter åtta månader, coh just nu känns det otroligt avlägset. Skanar min tid med min lilla dotter. 4. Andreas Ekström den 12 september, 2008 kl 11:06

  Ja, vi får väl se hur det blir. Jag försöker njuta så mycket att det blir krampaktigt…Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.