I torktumlaren

Känner mig som en katt i en torktumlare, minus smidigheten. Men nu är jag i Umeå i alla fall, där jag kan ta del av följande:

* En generöst formulerad recension i Västerbottens-Kuriren.

* Ett inslag ur Kulturnyheterna i går, som avslutas med en recensionskommentar av Lars Ilshammar, IT-historiker, även han mycket positiv. Inslaget börjar vid 2.20. (Rapport gjorde ett kort inslag också, start vid 15.40 ungefär, med delvis samma innehåll.)

* Tidigare i veckan har Aftonbladets och P3 Kulturs Roger Wilson gjort en paketläsning av fyra Google-böcker, däribland min, och Arbetarbladet i Gävle tog samma grepp i dag och samrecenserar med Ken Aulettas ”Googled: The End of the World As We Know It”, och uttrycker sig trevligt uppskattande om båda. (Mest om Auletta.)

Det är roligt att alla som skriver om boken verkligen ger sig i kast med fenomenet Google och adderar egna synpunkter kring det. Det föder kulturartiklar, snarare än bokrecensioner. Jag hoppas det fortsätter så, och jag hoppas att åtminstone någon väljer att diskutera filantrokapitalismen hos Google, de välgörenhetssatsningar som jag beskriver men som mig veterligen inte finns med i annan Google-litteratur i någon större omfattning. Spännande! (Jag ämnar hur som helst och som tidigare meddelat att ligga i fosterställning i min hall i morgon vid halv fem då tidningarna ramlar in.)

***

Sedan finns en ny krönika hos Netopia som, Google-relaterat, handlar om ingenjörers behov av humanister, och så en text om nätmobbsmentalitet som har kommit till efter ett samtal med mamma, hon ligger direkt eller indirekt bakom flera av formuleringarna. Läs den gärna.

Nu ska jag leta upp lite lunchmat. Är Umeå fortfarande veganstan nummer ett?

0 svar på “I torktumlaren

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *