Andreas Ekström

Intro

Andreas liten

Hittills

5C04C647-5B3C-4954-BFF6-C52AE35A335D

Föreläsningar

Böcker

Länkar

Om upphovsrätt

English

Som officiant

Jag damaskuskar runt i Mellanöstern

Bloggandet blir lite sporadiskt och kort den här veckan. Jag är alltså i Syrien på jobb, och eftersom jag inte jobbar med flera veckors framförhållning här på bloggen längre så…

Hur som helst. Det blir mycket länkar till egna grejer här framöver, jag räknade till sjutton opublicerade grejer i tidningens system när jag åkte i slutet på veckan. Haha. Jag är en total grafoman. Och det blir bara värre.

Grafomanin har en lång rad tänkbara skäl och förklaringar. Men jag undrar om inte den bästa är något som en kollega pekade ut: Vissa människor tänker noga innan de skriver, och skriver sedan texterna rakt igenom utan att ändra. Andra tänker genom att skriva. Genom att sätta sig och börja formulera något, testa, stryka, skriva om, så uppstår till slut ett hjärtas mening. Jag är mer kategori två än kategori ett. (Kostnaden? Ja, ibland texter som inte är färdigtänkta, eftersom jag ramlar ner mitt emellan lusten att tänka på något, det vill säga skriva om det, och lusten att publicera.)

Jag hoppas kunna publicera något i bloggväg direkt från Syrien (detta är förstås förproducerat) men kan inte räkna med uppkoppling dygnet runt precis.

6 Kommentarer

 1. Gunillla den 15 december, 2008 kl 06:50

  Ah, Syrien..! Fantastiskt. Hoppas att du hinner med ett besök i ökenstaden Palmyra. 2. Dag den 15 december, 2008 kl 11:27

  Rubriken var helt i min smak. Mycket fyndigt. 3. Gunilla den 16 december, 2008 kl 07:59

  Eftersom jag blivit smått besatt av hela Gömda-soppan hoppas jag givetvis att du är i Syrien för att intervjua familjen Awad..! 4. Andreas Ekström den 18 december, 2008 kl 10:17

  Tyvärr inte… Men det hade varit intressant! 5. Gunilla den 18 december, 2008 kl 11:32

  Då gissar jag på syriska underkläder:
  http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/7786564.stm

  (Sorry, jag är lite uttråkad här på flygplatsen…) 6. Andreas Ekström den 18 december, 2008 kl 11:50

  Nej, inte det heller, men att döma av vad som säljs i souqen i Damaskus skulle det vara värt ett jobb.Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.