Jag damaskuskar runt i Mellanöstern

Bloggandet blir lite sporadiskt och kort den här veckan. Jag är alltså i Syrien på jobb, och eftersom jag inte jobbar med flera veckors framförhållning här på bloggen längre så…

Hur som helst. Det blir mycket länkar till egna grejer här framöver, jag räknade till sjutton opublicerade grejer i tidningens system när jag åkte i slutet på veckan. Haha. Jag är en total grafoman. Och det blir bara värre.

Grafomanin har en lång rad tänkbara skäl och förklaringar. Men jag undrar om inte den bästa är något som en kollega pekade ut: Vissa människor tänker noga innan de skriver, och skriver sedan texterna rakt igenom utan att ändra. Andra tänker genom att skriva. Genom att sätta sig och börja formulera något, testa, stryka, skriva om, så uppstår till slut ett hjärtas mening. Jag är mer kategori två än kategori ett. (Kostnaden? Ja, ibland texter som inte är färdigtänkta, eftersom jag ramlar ner mitt emellan lusten att tänka på något, det vill säga skriva om det, och lusten att publicera.)

Jag hoppas kunna publicera något i bloggväg direkt från Syrien (detta är förstås förproducerat) men kan inte räkna med uppkoppling dygnet runt precis.

0 svar på “Jag damaskuskar runt i Mellanöstern

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *