0 svar på “Rick och Christian = Ian och Bert

  1. Det framgår inte om du vill peka på fånigheter hos tidningen Journalisten eller om du håller med. Länka gärna direkt till krönikan ifråga, för på sidan du länkar till nämns (för närvarande) varken piratpartiet eller ny demokrati.

    De mest uppenbara skillnaden är att piratpartiet är hjältar som vill stoppa vansinnigheter som legaliserad utpressning från skivbolag (IPRED) och censur på internet (spelutredningens slutbetänkade som publicerades igår) medans ny demokrati var en populistisk lightvariant av nationaldemokraterna. Det parti idag som kan jämföras med ny demokrati är sverigedemokraterna.

  2. Hej Rasmus, krönikan är alltså min egen, och den läggs ut under tisdagen normalt sett – men kanske inte ännu. Så den kommer när kollegerna på Journalisten har lagt ut den, kom gärna tillbaka och titta igen!

    Och som du förstår så tycker vi förmodligen lite olika om Piratpartiets hjältestatus… Men det är ok. Det är ju det som är demokrati.

  3. Till skillnad från Ian och Bert är pp inget top-down projekt. Ny demokrati hade flera miljoner kronor att köra sina kampanjer för. Piratpartiet har haft exakt 0 kronor.

  4. Nu har ditt blogginlägg dykt upp på journalisten.se och jag har läst det. Jag hoppas du har läst kommentarerna på det också, för till skillnad från din text så är de både verklighetsanknutna och ofta källstyrkta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *